Ce împiedică unirea RM cu România? Răspunsul interesant al unui lider de partid!

0
164
 1. Ce împiedică unirea RM cu România? Răspunsul interesant al unui lider de partid!

Președintele Partidului unionist „Dreapta”, Ana Guțu consideră că răspândirea, de-a lungul anilor, a doctrinei rusești reprezintă un impediment spre realizarea unirii Republicii Moldova cu România.

În cadrul unui interviu pentru www.oficial.md, Ana Guțu a declarat că cea mai mare piedică în calea unirii este mentalitatea.

http://tribuna.md/2017/05/31/ce-impiedica-unirea-rm-cu-romania-raspunsul-interesant-unui-lider-de-partid/

 

 1. UE creşte alocările financiare pentru Moldova şi aşteaptă progrese din partea Guvernului de la Chişinău

Comisia Europeană a prezentat ieri, în Comisia pentru bugete a Parlamentului European, proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) pentru anul 2018, care include solicitarea deputatului european Siegfried Mureșan, negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018, de a crește alocările financiare pentru statele din Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova.

http://www.publika.md/ue-creste-alocarile-financiare-pentru-moldova-si-asteapta-progrese-din-partea-guvernului-de-la-chisinau_2970496.html

 

 1. De ce plătesc românii pentru re-activarea moldovenismului la Chișinău?

Din peisajul politic de la Chișinău curentul politic care susține identitatea românească rămâne fără reprezentanți după scoaterea din scenă a Partidului Liberal. Ideologia moldovenistă domină în prezent întregul spectru politic din Republica Moldova – de la stânga la dreapta și de la putere la opoziție, o situație care nu a mai existat din 1988, nici măcar în perioada regimului Voronin. În mod paradoxal, la această situație s-a ajuns cu sprijinul politicienilor și guvernanților români, dar și pe banii cetățenilor României.

http://moldnova.eu/ro/de-ce-platesc-romanii-pentru-re-activarea-moldovenismului-la-chisinau-16722.html/

 

 1. Situația dramatică a comunităților românești autohtone invocată de deputatul Constantin Codreanu într-o declarație politică în Parlamentul României. Ce fac autoritățile române?

Cele câteva milioane de români din Basarabia, Ucraina, Serbia și Bulgaria fac încă obiectul politicilor de stat de separare artificială în români propriu-ziși și moldoveni sau, respectiv, valahi. În cazul românilor majoritari din Republica Moldova ajutorul acordat generos de către România nu este condiționat de respectarea drepturilor românilor in acest stat.

Românii din Ungaria nu au nici pe departe drepturile de care se bucură maghiarii și secuii de limbă maghiară din România.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/24910-2017-05-31-09-42-52.html

 

 1. Răspunsul Moscovei: Cinci diplomați moldoveni vor fi expulzați din Federația Rusă

Ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat astăzi persona-non grata cinci diplomați ai Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, care vor fi obligați să părăsească teritoriul Federației Ruse în decurs de trei zile.

Diplomația de la Moscova menționează că aceasta este o măsură de răspuns la decizia Chișinăului de a expulza cinci diplomați ruși.

http://www.timpul.md/articol/raspunsul-moscovei–cinci-diplomai-moldoveni-vor-fi-expulzai-din-federaia-rusa-110199.html

 

 1. Andrian Candu: Înalți demnitari de la Washington vor vizita Republica Moldova

Înalți demnitari de la Washington vor vizita Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andria Candu, care nu a specificat o dată concretă, însă a spus că acest lucru se va întâmpla în timpul apropiat.

http://www.publika.md/andrian-candu-inalti-demnitari-de-la-washington-vor-vizita-republica-moldova_2970503.html

 

 1. Senatorul PNL Botoşani Costel Şoptică: „Trebuie să dezvoltăm mai consistent relaţiile dintre România şi Moldova!”

Parlamentarul liberal a mai adăugat că Grupul „Prietenii Unirii” va avea şi misiunea de a rezolva problemele cetăţenilor moldoveni care au şi cetăţenia română, inclusiv situaţiile în care minorilor basarabeni nu li se înnoiesc actele româneşti atunci când devin majori.

http://botosaninews.ro/321407/politic/senatorul-pnl-botosani-costel-soptica-trebuie-sa-dezvoltam-mai-consistent-relatiile-dintre-romania-si-moldova/

 

 1. Maia Sandu, față în față cu secretarul general al Consiliului Europei. Au vorbit despre provocările cu care se confruntă Moldova

Provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova au fost puste în discuție în cadrul întrevederii care a avut loc astăzi între președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Potrivit liderului PAS, din cauza guvernării proaste, tot mai mulți cetățeni aleg să plece din țară în căutarea unor condiții de viață mai bune.

http://independent.md/maia-sandu-fata-fata-cu-secretarul-general-al-consiliului-europei-au-vorbit-despre-provocarile-cu-care-se-confrunta-moldova/

 

 1. Şalaru: Ambasada Rusiei la Chişinău este un sediu al serviciilor ruseşti de informaţii, preocupat de deturnarea vectorului extern al Moldovei

Fostul ministru al Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a comentat decizia Chişinăului de a expulza cinci diplomaţi ruşi. Potrivit lui, aceştia nici nu ar fi diplomaţi, dar ofiţeri ai serviciilor secrete ruse.

„Încă din anul 2015 am cerut MAEIE sa ia atitudine faţă de acţiunile diplomaţilor ruşi de susţinere a separatismului transnistrean, de aţâţare a acţiunilor separatiste din Găgăuzia, de spionaj sau de finanţare a unor acţiuni specifice războiului hibrid”, a declarat Anatol Şalaru într-o postare pe Facebook.
http://adevarul.ro/moldova/politica/Salaru-ambasada-rusiei-chisinau-sediu-serviciilor-rusesti-informatii-preocupat-deturnarea-vectorului-extern-moldovei-1_592edc645ab6550cb8a401ca/index.html

 

 1. Control comun la frontiera moldo-ucraineană în Transnistria

Republica Moldova şi Ucraina au instituit de astăzi controlul comun la punctul de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervomaisc, aflat pe segmentul transnistrean al hotarului, ceea ce a provocat o reacţie virulentă a Tiraspolului. Autorităţile autoproclamatei republici nistrene consideră că ar fi vorba de o blocadă economică a regiunii ce ar putea duce la escaladarea tensiunilor.

http://www.romania-actualitati.ro/control_comun_la_frontiera_moldo_ucraineana_in_transnistria-103301

 

 1. Polonia a desemnat un nou ataşat militar în Republica Moldova

Comandorul Radoslaw Malicki este noul ataşat militar al Poloniei în ţara noastră. Acesta a fost prezentat astăzi la Ministerul Apărării de către ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski.

Noul ataşat militar al Poloniei în RM, Radoslaw Malicki, a afirmat că pentru el este un privilegiu să deţină funcţia de ataşat militar în Republica Moldova şi a dat asigurări că va contribui la desfăşurarea activităţilor care să dinamizeze cooperarea bilaterală.

http://www.jurnal.md/ro/social/2017/5/31/polonia-a-desemnat-un-nou-atasat-militar-in-republica-moldova/

 

 1. Avionul ”Marea Unire”, întregește Flota Tarom

Cea de-a doua aeronavă Boeing 737-800 NG,botezată “Marea Unire” a aterizat azi pe Aeroportul Băneasa. La fel ca și la sosirea primei aeronave ”Sarmisegetusa”, avionul a fost întâmpinat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi de reprezentanţi ai companiilor de stat din subordinea Ministerului Transporturilor.

https://www.stiridinbucovina.ro/2017/05/31/avionul-marea-unire-intregeste-flota-tarom/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ