Ce își doresc olimpicii din România: O țară cu toate teritoriile unite

0
125
  1. Factorul Basarabia

Toate guvernele, cel puţin de prin 2000 încoace, au conştientizat necesitatea de a ajuta economic Republica Moldova. Politic, cultural şi educaţional, statul vecin beneficiază de sprijinul României – mai mic sau mai mare, căci, din păcate, nu suntem Germania – încă din prima secundă a existenţei sale. Ţara noastră, sacrificându-şi propria onoare şi propriile interese, a fost prima care a recunoscut independenţa Republicii Moldova. Dar, când a sosit momentul să îşi dea jos măştile de guvernanţi şi să îşi arate chipurile adevărate, de fiare puse pe jaf, nici unul dintre guvernanţii care s-au succedat nu şi-a pus o secundă problema ce gândeşte Basarabia. Ce se petrece în sufletul românului, unionist sau mai puţin unionist, de peste Prut, când vede aceste bătălii de hiene setoase nu de sânge (asta încă ar fi nobil), ci de carne. Ce părere îşi face despre România rusofonul căruia, eventual, i s-ar cere votul în favoarea reunificării ţării.

http://adevarul.ro/news/politica/factorul-basarabia-1_594647505ab6550cb8409e62/index.html

 

  1. Cel mai vechi monument istoric din sudul Moldovei va fi pus în valoare de Primăria Galaţi

Este vorba despre așezarea dacică Castrul și Castellumul roman de la Tirighina-Barboși, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de municipalitatea gălățeană.

http://infoprut.ro/47491-cel-mai-vechi-monument-istoric-din-sudul-moldovei-va-fi-pus-in-valoare-de-primaria-galati.html

 

  1. Andrian Candu: Sistemul electoral va fi schimbat

Schimbarea sistemului electoral se va realiza, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, într-o conferinţă de presă susţinută pe aeroportul din Chişinău, la întoarcerea de la şedinţa Comisiei de la Veneţia, care s-a expus pe marginea iniţiativei, transmite IPN.
http://adevarul.ro/moldova/politica/andrian-candu-sistemul-electoral-schimbat-1_59464a6d5ab6550cb840b158/index.html

 

 

  1. Federația Rusă se ține cu dinții de sancțiunile impuse Moldovei: Exporturilor în Kazahstan au scăzut de peste patru ori

Autorităţile din Republica Moldova încearcă de ceva timp să deblocheze tranzitul feroviar și rutier de mărfuri pe teritoriului Rusiei în Republica Kazahstan, scrie mold-street.com.

Interdicţiile au fost impuse de Federaţia Rusă deja de doi ani şi au provocat în anul 2016 o diminuare de peste patru ori a exporturilor moldoveneşti în Kazahstan.

http://unimedia.info/stiri/federatia-rusa-se-tine-cu-dintii-de-sanctiunile-impuse-moldovei-exporturilor-in-kazahstan-au-scazut-de-peste-patru-ori-134920.html

 

  1. „Ștefan cel Mare” a ajuns la CNA: Igor Dodon a decorat instituția

Președintele Igor Dodon i-a conferit Centrului Național Anticorupție – Ordinul „Ștefan cel Mare”, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în activitatea de prevenire şi combatere a corupţiei, criminalităţii economico-financiare și pentru profesionalismul manifestat de personalul instituției în îndeplinirea atribuțiilor specifice”.

https://crimemoldova.com/news/politika/tefan-cel-mare-a-ajuns-la-cna-igor-dodon-a-decorat-institu-ia/

 

  1. Istoria noastră națională este Istoria Românilor

Tratarea primei etape, cuprinse între sfârșitul Primului Război Mondial și instaurarea dictaturii regale a lui Carol al II-lea (februarie 1938), pornește de la faptul inaugurării acesteia de evenimentul Marii Uniri din 1918, care a marcat intrarea societății românești într-o fază calitativ nouă a evoluției sale istorice. În istoriografia recentă, analiza perioadei interbelice pornește, în general, de la consecințele spectaculoase ale Marii Uniri, evidențiindu-se în mod special:
– creșterea suprafeței României întregite de la 137.000 km2 la 295.049 km2;
– creșterea populației de la 7,5 milioane de locuitori la peste 18 milioane în anul 1930;
– creșterea suprafeței arabile de la 6,6 milioane ha la 14,6 milioane ha;
– creșterea forței motrice a industriei cu peste 235 %;
– creșterea suprafețelor cu păduri de la 2,5 milioane ha la 7,3 milioane ha;
– creșterea producției de petrol între anii 1921 și 1938 cu 564 %;
– creșterea bogățiilor subsolului etc.
Se adaugă ritmul dezvoltării economice, în special între anii 1934-1938, avântul culturii românești, rolul activ al României în cadrul relațiilor internaționale ș.a.

http://www.art-emis.ro/cronica/cronica-literara/4236-storia-noastra-nationala-este-istoria-romanilor.html

 

  1. Ce își doresc olimpicii din România: O țară cu toate teritoriile unite

Un grup de eleve ale Colegiului din Pitești „Zinca Golescu”, olimpice la limba română, lingvistică, religie, comunicare și logică, și-au exprimat în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și cu vicepreședintele Ion Mînzînă, dorința ca România să fie reîntregită.

http://infoprut.ro/47494-ce-isi-doresc-olimpicii-din-romania-o-tara-cu-toate-teritoriile-unite.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ