Ce pot face EU pentru UNIRE ?

3
172

Ce pot face eu pentru UNIRE?  Aceasta intrebare aparent simpla, dat fiind faptul ca am discutat intens si productiv pe seama acestui subiect in ultimele zile, nu pot spune ca m-a prins in offside, dar totusi as fi ipocrita sa nu recunosc ca mi-a dat ceva batai de cap. E destul de greu sa fiu nonconformista si consecventa in acelasi timp, in conditiile in care incerc sa abordez acest subiect, deloc simplu zic eu, pentru prima data in cadrul unei comunicari scrise si mai ales atunci cand stiu ca munca imi va fi evaluata de insusi maestrul Codreanu (!) care incontestabil reprezinta un puternic formator de idei in new media din Basarabia, un blogger foarte talentat si destept, ce si-a demonstrat a sa valoare in nenumarate randuri, dar poate cel mai important  –  o persoana de exceptie, cu un bun spirit de observatie, cu un dezvoltat simt al umorului si bla bla bla… cu siguranta as putea continua, dar nu cred ca e locul si timpul potrivit pentru a-l lauda pe Codreanu, nu ca nu as vrea eu sau nu i-ar placea lui, insa nu mi-as dori sa credeti ca incerc doar sa dau bine pe langa el cu aceste cuvinte pe care in principiu cred ca le merita din plin caci reflecta pana la urma purul adevar, dar totusi sa nu ne abate de la subiect, deci, sa revenim, zic 🙂

 

Dat fiind faptul ca In s-a aratat destul de generos fata de noi si nu ni-a impus nici un fel de restrictii vis-a-vis de modul de abordare a acestui subiect, consider ca mi-as putea exprima intr-un fel recunostinta prin incercarea mea firava de a nu-l plictisi si de a-mi exprima modesta mea parere in randurile ce urmeaza. Din start vreau sa elimin toate stereotipurile ce duc spre banalitate si sa fiu doar eu, sa fiu sincera, atata tot. Sincera cu gandurile mele si in concordanta cu aspiratiile cugetului meu. Precizez: sincera, ci nu obiectiva, caci pana la urma fiecare om e obiectiv in subiectivismul sau, iar veridicitatea a ceea ce afirm eu este un lucru relativ.

 

Pentru a face ceva pentru UNIRE, trebuie mai intai de toate sa stapanim notiunea termenilor si sa intelegem ce reprezinta de fapt UNIREA. Atunci cand pronunt acest cuvant, primele lucruri ce-mi monopolizeaza gandirea sunt FRATI, IMPLINIRE, ADEVAR. Or, UNIREA nu reprezinta nimic altceva decat o stare de spirit, o primavara a idealurilor romanesti, o normalitate in care cred cu tarie si spre care tind cu ardoare. Unirea e un proces constant, ea ne da putere, ea este axul idealurilor romanesti ce asemeni stejarului nu se inconvoaie in fata furtunii. UNIREA a inceput de mult timp, ea este in noi, ea este un lucru inevitabil ce nu poate fi influentat de discursurile unor politicieni ipocriti, de declaratiile calomniatoare ale unor pseudojurnalisti sau de cartile jegoase ale unor personaje abjecte cu interese personale. Unirea nu este altceva decat o chestiune de timp.

 

Din punct de vedere pragmatic, corect ar fi sa raspund la aceasta intrebare in felul urmator: sa pun in practica tot ce am invatat la Scoala de Cultura si Afirmare Romaneasca ! De aceea consider ca e irelevant sa  detaliez acum programul acelor cursuri, care subliniez faptul ca, cel putin pentru mine s-au dovedit a fi super utile si interesante, reprezentand o experienta unica ce a declansat ceva in mine. Simt cum la nivelul constiintei mele s-au dezvoltat anumite idei ce penetreaza zidul cliseelor banale si contribuie la formarea unor noi conceptii socio-culturale. Dar precum spuneam, nu voi insista mai mult asupra detaliilor tehnice, caci pana la urma tot ce tine de aceste nuante pe care eu totusi le consider importante sunt specialitatea lui Codreanu, care cu siguranta va face un articol super tare pe acest subiect, asa cum stie el cel mai bine ! Iar eu as prefera sa revin la ideea initiala si anume cea care ma vizeaza pe mine personal.

 

Ce pot face Eu pentru  Unire? Scepticii ar spune: ,,nimic’’, optimistii ar spune: ,,foarte multe’’, realistii ar fi cam rezervati si/sau dezinteresati, iar eu as spune: ,,as lua ATITUDINE !’’ Hmm, multi poate ar considera acest lucru insuficient. Eu as spune ca aceasta e prima treapta ce duce la implinirea unui ideal. Atitudinea este absolut indispensabila oricarui lider, caci in timp ea se transforma in PERSEVERENTA, DEXTERITATE, ABNEGATIE si contribuie din plin la crearea unui adevarat model social demn de urmat. Caci este bine stiut faptul ca traim intr-o societate cu un pronuntat accent al efectului de turma,  plina de snobi care au tendinta de a-i urma doar pe cei puternici. Deci, DA, eu vreau sa fiu una dintre cei puternici, eu vreau sa contribui la realizarea UNIRII  prin aplicarea puterii exemplului. Da, eu vreau sa devin un adevarat LIDER pentru UNIRE, vreau sa fiu un formator de idei pentru a-mi da aportul intru realizarea idealurilor romanesti.

 

Principiul de baza pe care intentionez sa-l aplic in campania de promovare a UNIRII este adaptabilitatea. Mai concret, Eu as putea materializa ideile mele prin transmiterea acelor mesaje unioniste spuse aparent  la intamplare, insa care de fapt au un puternic impact asupra interlocutorului atunci cand sunt repetate in continuu. Mesaje ce poarta o puternica conotatie sugestiva (tehnica ce ar functiona super bine in Romania caci cei de acolo se prind repede la astfel de subtilitati) Tot in Romania sunt sigura ca proiectul ,,O ora pentru istoria Basarabiei’’ pe care urmeaza sa-l continuam o data cu inceperea anului de studiu ar reprezenta o benefica campanie de informare in randul tinerilor de acolo. Impactul vizual este la fel de important, asa ca unul din marele angajamente pe care mi-l iau este cel de a convinge fanii de la Peluza Sud a Stelei sa afisam bannere cu textul: ,,BASARABIA e ROMANIA’’ la cele mai importante meciuri disputate pe National Arena.

 

In acelasi timp, in perioada in care ma voi afla in Basarabia, voi incerca sa utilez mesaje directe, lipsite de subtilitati, mesaje adaptate situatiei, simple si concise, asa cum ne-a invatat Dave 🙂 Distribuirea materialelor unioniste, discursurile persuasive tinute in fata oamenilor de aici precum si alte activitati culturale ar reprezenta un inceput destul de bun pentru Cahul, zic.

 

Desigur exista cateva actiuni valabile pentru ambele maluri ale Prutului, si anume: crearea unui blog, unde ar urma sa promovez valorile romanismului si implicarea cat mai activa in cadrul actiunilor stradale.

 

In principiu asta imi propun sa fac in viitorul apropiat, aceste actiuni au menirea de a marca nasterea unui nou LIDER pentru UNIRE. Cu siguranta, nu e mare lucru, dar totusi e un inceput.

 

Poate am omis multe lucruri in asa-zis-ul meu eseu, insa pana la urma conteaza mult mai mult ceea ce faci, decat ceea ce spui ca vei face. E mai frumos si mai corect ca faptele sa vorbeasca pentru tine. De aceea imi permit acum spre sfarsit sa-l citez pe un mare clasic in viata, GEORGE: ,,Mai multe fapte, mai putine vorbe ! ’’

 

In concluzie pot spune, ca DA, eu cred in realizarea UNIRII din tot sufletul si cu toata fiinta mea, fiindca in primul rand eu cred in mine, cred in ceea ce pot face, cred in colegii mei care sunt niste persoane exceptionale, de la care am invatat si in continuare invat multe lucruri utile si importante si stiu ca impreuna constituim o adevarata FORTA ce nu poate fi neglijata.

 

Deci, fratilor nu uitati, Puterea sta-n UNIRE, deci puterea sta-n NOI !

Puterea sta in NOI

 

 

3 COMENTARII

 1. Da e intru totul adevarat cu o mica precizare care poate depinde doar de termeni.Dave zicea sa incercam sa prezentam intotdeauna oamenilor ce facem noi in cuvinte cat mai simple,fara cuvinte sau teorii istorice prea complicate,insa noi folosim mai mereu un termen nu prea corect formulat”UNIRE”.Adevarata Unire cu Basarabia a fost una;votata de Sfatul Tarii in 1918,noi acum vorbim de REUNIFICARE.La fel si in cazul Germaniei nu e corect sa se spuna unificatrea Germaniei din 1989 intrucat unificarea Germaniei se finalizeaza in 1871 prin cancelarul Bismarck si regele Prusiei(pe atunci ) Wilhelm I. Dar….inca o data cum spuneai si tu si Dave oamenii reactioneaza la stimuli simpli iar observatia asta am auzit-o in mediile…sa zicem…mai informate.:))

 2. Noi suntem viitorul!!! NOI VREM UNIRE!!! Rusofilii sa se care la moscova, noi suntem copii lor, si daca va fi nevoie, ne vom nega parintii pentru adevarata familie:ROMANIA!

 3. FRANTA SUSTINE RE-UNIREA NOASTRA CU ROMANIA !
  ——————————————————————————————-
  http://moldpress.info/2012/08/oficial-francez-transnistria-mijloc-de-presiune-impotriva-unirii/

  Hélène Carrère d’Encausse / 83 de ani /,

  nascuta Hélène Zourabishvili la 6 iulie 1929 la Paris,
  / deci are origini georgiene ! / este o istoriciana franceza spécializata in Rusia,
  Detine Marea Cruce a Legiunii de Onoare. Membra a Academiei Franceze din 1990,
  iar din 1999 ocupa postul de Secretar perpetuu.
  Profesoara invitata la multe Universitati din lume.
  In 1978 ea a anuntat sfârsitul URSS pun cartea “Imperiul Spulberat”.
  A mai scris, printre altele: “Răul Rusesc” /1988/ , “Rusia intre doua lumi” / 2010 /, etc.
  wikipedia fr
  ———————————————————————————————–
  iata ultimile declaratii ale ei:

  – “Moscova susţine Transnistria, ceea ce reprezintă un mijloc de presiune
  asupra unei Moldove tentate să se unească cu România.

  – Moldova este situată într-o veritabilă răspântie strategică,
  favorizând toate tentaţiile contrare intereselor ruseşti.
  Dacă libertatea de mişcare nu i-ar fi fost împiedicată de către Transnistria ,
  ar fi ezitat ea să se alăture Bucureştiului?

  – Vecinătatea Ucrainei reprezintă de asemenea un element decisiv al dorinţei ruseşti
  de a dispune de o prezenţă militară important în această republică situată
  la mică distanţă de Marea Neagră, de unde Rusia a fost eliminată
  prin pierderea Crimeii şi unde prezenţa fermă a Statelor Unite
  constituie încă un indiciu al puterii sale pierdute.”

LĂSAȚI UN MESAJ