Ce scamatorii pregătesc comuniştii de la Chişinău?

2
93

Tovarăşul Stalin a lăsat urmaşilor de toate culorile şi calibrele o vorbă legendară, de mare adîncime teoretică şi practică : ” Nu contează cine votează, contează cine numără voturile “. Punct. Cum mîine sînt alegeri în Republica Moldova, ar fi greu de închipuit că urmaşii lui Iosif Visarionovici vor uita taman învăţămintele de bază ale tătucului lor, mai ales că sînt la putere de ceva ani şi nu le surîde ideea că burghezia va ajunge la guvernare, cu ajutorul imperialiştilor americani, europeni şi extratereştri.

Presa ultimelor zile a prezentat feluritele manevre prin care comuniştii pregătesc terenul pentru alegerile de mîine. Unele hilare, altele brutale, altele doar eficiente, în funcţie de inteligenţa şi coloana vertebrală a fiecărui politruk . Toate conturează o atmosferă sud-americană, în care verii moldoveni ai lui Che Guevara s-au transformat în asupritori ai poporului, cu carnet de partid roşu, dar cu conturi grase şi verzi.

Pe acest fundal tensionat şi struţo-cămilic, am aflat ieri despre un episod de-a binelea african, petrecut cu ocazia alegerilor din primăvară. Igor Istrati, candidat pe lista Partidului Democrat la alegerile de mîine, mi-a povestit despre un caz care pare scos dintr-un film de comedie, dar se încadrează perfect în peisajul suprarealist din stînga Prutului.

Aflat în campanie electorală prin satele basarabene, candidatul amintit mai sus a ajuns şi în satul Sofia din raionul Drochia. Unde a aflat că, în primăvară, acolo s-a votat cu… pixul. De ce ? La una din secţiile de votare din sat, oamenilor li s-a spus că nu s-a primit ştampila aferentă, aşa că li s-a recomandat să încercuiască cu pixul partidul preferat ! Cînd a fost sesizată Comisia Electorală Centrală, răspunsul a fost pe măsură : totul e in regulă, ştampila e în secţia de votare, deci treaba merge înainte!

Totul se întîmpla nu într-un cătun, ci într-unul din satele mari ale Moldovei, cu primar ne-comunist. Mai are rost să vă spun ce s-a întîmplat seara cu buletinele de vot mîzgălite cu pixul ? Ori ce s-a întîmplat în satele mici sau în cele cu primari comunişti ?

Prin urmare, dacă veţi auzi că mîine s-a votat cu creta la tablă sau prin ridicare de mînă, nu e cazul să vă miraţi : urmaşii lui Iosif Visarionovici ştiu cum să organizeze alegerile. Da zdravstvuet!

Autor: Lucian Postu

2 COMENTARII

 1. Haideţi să ne alăturăm fraţilor noştri din Republica Moldova în rugăciune şi să venim sub Crucea Mântuitorului, la tronul de îndurare al Tatălui.
  Să ne rugăm:
  . Pentru intervenţia lui Dumnezeu în această ţară. Noi oameni putem face tot felu de planuri şi calcule însă doar Dumnezeu ştie ce e mai bine pentru această ţară.
  · Să zădărnicească Dumnezeu planurile celor răi (este prea suspicioasă liniştea guvernării în timp ce au fost devastate aceste două clădiri importante ale statului).
  · Pentru întărirea credinţei creştinilor din Republica Moldova şi pentru unitatea dintre ei în această perioadă.
  Doamne, ocroteşte-i pe români!

 2. Sincer Sorine o iei pe ulei

  Nu faci nimic cu Dzeu caci daca ar fi existat unul poporul romanesc nu ar fi fost batjocorit in halul asta.

  Fratii din RM au nevoie de societeti secrete care sa puna lucrurile in drectia potrivita.

  Problema romanilor acolo este ca spun multe si fac putin

LĂSAȚI UN MESAJ