Ce se mai întâmplă în Republica Moldova (din perspectivă Unionistă): Dodon umilit, unioniştii pe teren…

0
107
  1. Ce se mai întâmplă în Republica Moldova (din perspectivă Unionistă): Dodon umilit, unioniştii pe teren…

Deşi la Bucureşti pare a fi linişte, în Republica Moldova tineri curajoşi lucrează în această vară pentru Unire. Anul 2018 a fost deja fixat ca an pentru organizarea unui Referendum ce priveşte Unirea României cu Republica Moldova, iar 2016, 2017 şi 2018 sunt ani pregătitori în care se va desfăşura campania de informare. Referendumul este singura modalitate prin care cetăţenii se pot exprima liber asupra unui subiect. Cum politicienii moldoveni nu par a fi deschişi spre o soluţionare clară a viitorului şi bunăstării propriilor cetăţeni, aceştia au decis ca să îşi ia în mâini propria soartă.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/ce-mai-intampla-republica-moldovadin-perspectiva-unionista-dodon-umilit-unionistii-teren-1_5778cd155ab6550cb8830f63/index.html

 

  1. Șeful Comandamentului Medical Regional Europa: Fecioara Maria mi-a spus că trebuie să ajut copiii

Norvell Coots: În 1999, eram șeful Corpului Medical al Nato din Europa și aveam cu Republi­ca Moldova, la acel moment, un Parteneriat pentru Pace. Am ajuns astfel acolo cu o campanie de imunizare. În timpul acesteia m-au impresionat foarte mult copiii abandonați și am decis că trebuie să fac ceva pentru a-i ajuta. Am văzut atunci mai mult de unsprezece mii de copii din șase orfelinate pe tot teritoriul Repu­blicii Moldova și am decis că ei trebuie ajutați să ducă o viaţă mai bună.

http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu–seful-comandamentului-medical-regional-europa–fecioara-maria-mi-a-spus-ca-trebuie-sa-ajut-copiii-421738

 

  1. Drumul spre Arta a fost batut cu flori in Tabara Internationala de pictura Rotary

Intitulata sugestiv „Drumul spre Arta”, Tabara internationala de pictura organizata si in acest an de Rotary Club Bacau si-a inchis portile sâmbata, 2 iunie, la Pensiunea Montana din Slanic Moldova.

Copiii, veniti din Republica Moldova, din SUA, Rusia si Cehia, care au petrecut aici zece zile, au primit de la profesoarele lor, artistul plastic Elvira Cemortan Volosin si creatoarea de moda Natalia Rahmistriuc, ambele din Republica Moldova, ca tema de reflectie artistica redarea in tehnici speciale de transpunere pe hârtie, pe pânza si pe suport textil a universului florilor.

http://www.desteptarea.ro/drumul-spre-arta-a-fost-batut-cu-flori-in-tabara-internationala-de-pictura-rotary/

 

  1. Moldova participă în România la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru

Evenimentul se va desfăşura în perioada 4 – 11 iulie, la Suceava, şi este organizat de U.N.A.T.C. Bucuresti, cu sprijinul Institutului Cultural Român, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria și Consiliul Local Suceava și SIF Moldova, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia „Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava”.

http://infoprut.ro/44563-rep-moldova-participa-in-romania-la-festivalul-international-al-scolilor-de-teatru.html

 

  1. Sibus – prima platformă de conectare a serviciilor din România a ajuns și la Chișinău

Sibus și-a început activitatea în urmă cu 2 ani, în 2014, oferind asistență unui număr de aproape 2.000 de clienți aflați în căutare de servicii de contabilitate sau audit. Peste 4.500 de profesioniști conectați în 40 de orașe, 450 parteneri plătitori în România și Republica Moldova.

http://www.timpul.md/articol/sibus-%E2%80%93-prima-platforma-de-conectare-a-serviciilor-din-romania-a-ajuns-i-la-chiinau-94739.html

 

  1. Drapelele de stat vor fi coborâte în bernă pe 6 iulie în toată republica

Pe data de 6 iulie, în toate localităţile Republicii Moldova vor fi coborâte în bernă drapelele de stat în memoria victimelor deportărilor staliniste. Un decret în acest sens a fost semnat vineri, 1 iulie, de preşedintele Nicolae Timofti.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, pe 6 iulie, la ora 10.00, va fi cinstită memoria celor care au trecut prin calvarul deportărilor prin păstrarea unui moment de reculegere şi se vor organiza depuneri de flori la monumentele ridicate în memoria victimelor stalinismului.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=35637

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ