Cea de-a doua donație a Guvernului României de păcură, va trece Prutul mâine. | Vestul României vrea conexiune cu Rep. Moldova

0
115
  1. Cea de-a doua donație a Guvernului României de păcură, va trece Prutul mâine

Joi, 9 iunie 2016, ora 9:00, va avea loc evenimentul de recepționare și descărcare a celei de-a doua garnituri de păcură, donată de Guvernul României ca asistență umanitară Republicii Moldova. La eveniment va participa viceprim-ministrul pe probleme sociale, Gheorghe Brega.

Amintim că la data de 30 mai au mai ajuns în Moldova alte 1300 de tone de păcură din cele peste 16 mii puse la dispoziție de către Guvernul statului vecin. Potrivit vicepremierului pe probleme sociale, Gheorghe Brega, păcura va fi pusă la CET 2 pentru păstrare, și va fi folosită la iarnă pentru încălzirea orașului Chișinău.

http://www.timpul.md/articol/cea-de-a-doua-donaie-a-guvernului-romaniei-de-pacura-va-trece-prutul-maine-93838.html

 

  1. Pavel Filip: Vreau să aduc mulțumiri Guvernului României pentru suportul care îl acordă Republicii Moldova prin servicul SMURD

Prim-ministrul a mulțumit organelor de resort ”care au reușit să finalizeze într-un termen scurt ancheta penală în cazul accidentului elicopterului SMURD. S-a reușit o mobilizare importantă, iar acest lucru a fost din punctul meu de vedere cel mai potrivit gest pe care putem să îl oferim în memoria eroilor SMURD”.

Amintim că un elicopter SMURD s-a prăbuşit pe 2 iunie în preajma localității Haragîș, raionul Cantemir. Toţi cei patru membrii ai echipajului au decedat. Aeronava și personalul medical aparțin departamentului de la Iași.

http://libertv.md/actualitati/pavel-filip-vreau-s%C4%83-aduc-mul%C8%9Bumiri-guvernului-rom%C3%A2niei-pentru-suportul-care-%C3%AEl-acord%C4%83

 

  1. Unirea pe pașapoarte! Campanie INEDITĂ lansată de Asociația ODIP

O campanie inedită a fost lansată astăzi de Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP). Campania, cu genericul „Unirea pe pașapoarte” presupune oferirea în mod gratuit a unor stickere cu inscripția „Vreau Unirea”, care pot fi aplicate pe fiecare pașaport.

http://libertv.md/actualitati/unirea-pe-pa%C8%99apoarte-campanie-inedit%C4%83-lansat%C4%83-de-asocia%C8%9Bia-odip

 

  1. Vestul României vrea conexiune cu Rep. Moldova

Co-preşedintele pentru România al Centrului Interregional de Advocacy şi Diplomaţie, dr. Antoniu Martin, a efectuat recent o vizită în Republica Moldova, unde a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului politic şi de afaceri, parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, precum şi cu cei ai mediului academic de la Chişinău.

http://infoprut.ro/44304-vestul-romania-vrea-conexiune-cu-rep-moldova.html

 

  1. Propaganda rusească lucrează la Chişinău. Un senator român o demontează

Expertul german Alexander Rahr, un apropiat al Kremlinului, a declarat luni la Chişinău că UE nu va permite schimbarea frontierelor în interiorul Europei, în eventualitatea unirii dintre Republica Moldova şi România. Senatorul PNL,Dumitru Dobra, a demontat afirmaţiile acestuia într-un interviu acordat Epoch Times.

În opinia parlamentarului liberal, ”este un destin comun de nedespărţit între România şi Republica Moldova, între UE şi R.Moldova. Este în interesul UE să-şi stabilizeze graniţele inclusiv prin extindere. Instabilitatea în R.Moldova înseamnă mai multă instabilitate pentru UE”.

http://epochtimes-romania.com/news/propaganda-ruseasca-lucreaza-la-chisinau-un-senator-roman-o-demonteaza—248252

 

  1. A fost în Republica Moldova, acum în România! Valeriu Kuzmin, numit ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Valeri Kuzmin în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Rusiei în România.Textul decretului prezidenţial a fost publicat pe portalul oficial al informaţiilor juridice, informează agenţia rusă TASS.

http://www.moldova.org/a-fost-in-republica-moldova-acum-in-romania-valeriu-kuzmin-numit-ambasadorul-federatiei-ruse-la-bucuresti/

 

  1. Jurnal de Campanie – Ziua 7

Ziua de astăzi a fost una minunată, pentru că am adunat semnături peste semnături, iar oamenii au fost foarte receptivi. Cu toate acestea, provocările nu încetează să apară, întrucât unii reprezentanți de stânga au reușit să depună deja câteva reclamații împotriva campaniei noastre. Însă, știm vorba – „Ce nu te omoară, te face mai puternic”, iar noi nu cedăm în fața provocărilor și mergem înainte, spre Marea Unire, vorba cântecului.

http://odip.md/jurnal-de-campanie-ziua-7/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ