Cea mai mare ieşire în stradă a anului! Milioane de români VOR asta

0
159
 1. Cea mai mare ieşire în stradă a anului! Milioane de români VOR asta

Bucureştiul se pregăteşte pentru cel mai numeros miting din ultima vreme. Motivul nu o reprezintă nici pensiile nici salariile şi nici măcar lupta anti-corupţie. În ultimii ani, mişcarea unionistă a scos din ce în ce mai mulţi oameni în stradă, pe ambele maluri ale Prutului, cerând măsuri concrete pentru viitoarea unire cu Republica Moldova. Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 14:00, zeci de mii de bucureşteni şi basarabeni şi-au dat întâlnire la Hanul lui Manuc (Piaţa Unirii). O să fie o ieşire în stradă masivă, cum nu s-a mai întâmplat în Bucureşti în ultimul an. Organizatorii principali, Platforma Unionistă Acţiunea 2012, spun că e al cincilea an când organizează aceste Marşuri ale Unirii în Bucureşti şi Chişinău dar că, de fiecare dată, mai mulţi oameni ies la Chişinău. Acum este rândul Bucureştiului!

http://adevarul.ro/news/eveniment/cea-mai-mare-iesire-strada-anului-milioane-romani-vor-asta-1_57f777955ab6550cb857721a/index.html

 

 1. Arhitecţi din România vor să readucă la viaţă Circul din Chişinău şi Hotelul Cosmos

Europa de Est şi de Sud-Est este plină de veritabile capodopere ale arhitecturii brutaliste, căzute însă în paragină. Republica Moldova este menţionată constant în topurile statelor cu cele mai fanteziste construcţii ce aparţin brutalismului. 

Biroul pentru Artă și Cercetare Urbană (BACU) din România a inițiat o campanie ce are ca scop restabilirea acestei moșteniri arhitecturale, care a avut ca apogeu de manifestare perioada sovietică.

Potrivit CNN Style, printre construcţiile vizate se numără clădirea Circului și Hotelul Cosmos din Chișinău.

http://infoprut.ro/45397-arhitecti-din-romania-vor-sa-readuca-la-viata-circul-din-chisinau-si-hotelul-cosmos.html

 

 1. Eurodeputat: Dodon este văzut în Parlamentul European ca un politician-vector al Rusiei

Doi europarlamentari din România vor face parte din delegația Parlamentului European de observare a alegerilor prezidenţiale de pe 30 octombrie din Republica Moldova. Este vorba despre Siegfried Mureșan (PPE) și Andi Lucian Cristea (S&D). 

Nu este nici un secret: în Parlamentul European dl Dodon este văzut ca un politician-vector al Federației Ruse. Chiar dacă în campania electorală tonul domniei sale a fost mai domol, eu nu am nici un fel de dubiu că în situația în care va ajunge președinte al R. Moldova, ar urma agenda Federației Ruse pentru acest stat. Federalizarea a fost respinsă de dl Voronin în urmă cu mulți ani, nu știu dacă Dl Dodon ar accepta sau ar respinge federalizarea propusă de Federația Rusă.

http://infoprut.ro/45400-eurodeputat-dodon-este-vazut-in-parlamentul-european-ca-un-politician-vector-al-rusiei.html

 

 1. Unionista Ana Guţu s-a lansat în cursa electorală

Liderul Partidului Dreapta, Ana Guţu, s-a lansat în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Candidata a declarat că scopul suprem al Partidului unionist Dreapta este Unirea cu România „pentru a asigura libertatea cetăţenilor, dreptul la o viaţă decentă, pacea şi fericirea”.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=37331

 

 1. Traian Băsescu merge la Chișinău să-și lanseze candidații: Dendiu și Codreanu

Traian Băsescu merge vineri 7 octombrie,  la Chișinău. Acesta va fi prezent la evenimentul de lansare a candidaților din Republica Moldova, Constantin Codreanu și Doru Dendiu, din partea Partidului Mișcarea Populară, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/23092-traian-bsescu-merge-la-chiinu-s-i-lanseze-candidaii-dendiu-i-codreanu.html

 

 1. 7 octombrie în istorie: Moldova cere unirea. România Intră în Consiliul Europei

La 7 octombrie 1857, Mihail Kogălniceanu prezintă dorința cea mai mare a moldovenilor: unirea cu Țara Românească. În 1993, România e primită în Consiliul Europei. Iar în anul 2001, SUA încep ofensiva împotriva guvernului taliban și a grupării teroriste Al-Qaeda.

http://www.romanialibera.ro/aldine/calendar/7-octombrie-in-istorie–moldova-cere-unirea–romania-intra-in-consiliul-europei-429910

 

 1. Ambasadorul Republicii Moldova, in vizita in Bihor

Aflat în vizită în județul Bihor, ambasadorul Republicii Moldova la București s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Bihor. Excelența sa domnul Mihai Gribincea vizitează mai multe județe în vederea evaluării legăturilor culturale și economice, participând la un eveniment  de promovare a Republicii Moldova, găzduit de Camera de Comerț și Industrie Bihor. Județul nostru este a patra destinație în care Republica Moldova desfășoară asemenea acțiuni, menite să promoveze oportunitățile de afaceri oferite de Chișinău.

http://infooradea.ro/ambasadorul-republicii-moldova-vizita-bihor/

 

 1. UE și România au luat o decizie comună privind alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că nici România și nici Uniunea Europeană nu se vor amesteca în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Acesta a precizat că moldovenii singuri vor trebui să-și aleagă președintele, transmite Digi24.ro.

http://moldnova.eu/ro/ue-si-romania-au-luat-o-decizie-comuna-privind-alegerile-prezidentiale-din-republica-moldova-7501.html/

 

 1. Compania românească Transgaz trece Prutul. Din 2020, Basarabia ar putea să scape de dependența de gazul rusesc

Autoritățile din Republica Moldova au informat recent Guvernul de la București că intenționează să prelungească cu 3 ani contractul de import de gaze naturale de la gigantul rus de stat Gazprom care expiră la finalul acestui an, respectiv până în 2019, când este planificată finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău, care ar permite satisfacerea integrală a cererii de gaze naturale de peste Prut prin exporturi ale producătorilor de gaze din România, scrie Adi Mosoianu în http://www.profit.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/economic–social/23095-compania-romaneasc-transgaz-trece-prutul-din-2020-basarabia-ar-putea-s-scape-de-dependena-de-gazul-rusesc.html

 

 1. Vinuri de la zece crame din România și Republica Moldova, la prima ediție a Sibiu Vinfest

Sibienii și turiștii sunt invitați, sâmbătă și duminică, să guste cele mai bune vinuri din beciurile a zece crame din România și Republica Moldova, prezente la prima ediție a „Sibiu Vinfest”, un festival dedicat licorii bahice, care va avea loc pe strada Cetății, din centrul istoric al orașului, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

http://www.timpul.md/articol/vinuri-de-la-zece-crame-din-romania-i-republica-moldova-la-prima-ediie-a-sibiu-vinfest-98783.html

 

 1. Ion Barbu din Chișinău a reușit să ajungă la inimile juriului de la Vocea României. Tânărul a întors toate cele patru scaune

Ion Barbu din Chișinău a reușit să ajungă la inimile juriului de la ”Vocea României”. Tânărul de 23 de ani a cântat în spatele cortinei și i-a determinat pe toți cei patru antrenori să se întoarcă.

Tânărul a participat anul trecut la ”Românii au Talent”, acolo unde a impresionat-o profund pe Andra, artista s-a declarat de-a dreptul fascinantă de sensibilitatea transmisă de Ion Barbu.

http://kankan.md/ion-barbu-din-chisinau-a-reusit-sa-ajunga-la-inimile-juriului-de-la-vocea-romaniei-tanarul-a-intors-toate-cele-patru-scaune-admirai-prestatia–video—80316.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ