Cei ce sunt persecutați fiindcă se declară români pot beneficia de asistență juridică GRATIS

0
185

De acum înainte, orice cetățean al Republicii Moldova care semnalează că a fost persecutat deoarece s-a declarat român sau fiindcă s-a arătat de partea unioniștilor va putea primi asistență gratuită în instanță. 

Prin intermediul platformei „Unitatea Neamului Românesc” (UNR), un proiect lansat chiar astăzi de către Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), cei persecutați vor putea apela la ajutorul unor avocați bine pregătiți. Conform comunicatului de presă remis de ODIP, un site va fi lansat în curând la adresa www.unr.md unde cetățenii vor putea depune online petiții sau vor putea scrie sugestii referitoare la unire. În plus, pe viitoarea platformă online, vor exista rapoarte publice legate de problemele din localități.

 

„UNR are menirea să acorde gratuit sprijinul și asistența juridică necesară cetățenilor persecutați și amenințați pe motiv că sunt unioniști, vorbesc limba română și poartă tricolor în piept. Vom combate dezinformarea prin intermediul Caravanei Unirii care va transmite mesajul unionist din casă în casă, de la om la om, în mod calitativ”, a declarat președintele Asociației, Vlad Bilețchi.

Pentru a marca acest eveniment, ODIP au pornit o campanie de informare a populației în mai multe orașe importante din Republica Moldova. Astfel, vor fi amplasate un număr de zece corturi în Orhei, Chișinău, Leova, Ialoveni dar și alte orașe. La aceste corturi, voluntarii organizației vor strânge semnături pentru Unire și vor informa oamenii cu privire la Unire și la beneficiile acesteia cât și ce pot face dacă au fost persecutați și cum pot beneficia de un avocat în mod gratuit.

Sursă: timpul.md

Sursă foto: diez.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ