Cel mai vechi automobil din Balti presteaza servicii nuptiale la fel de scumpe ca limuzinele de lux

0
36

Pakard
Un automobil de marca Packard produs in anul 1938 face concurenta limuzinelor la prestarea serviciilor pentru nunti si alte ceremonii de familie. „Vechitura” a fost „reinviata” de un pictor din Balti, care timp de opt ani a investit sapte mii de euro pentru a procura piese de schimb si alte detalii necesare pentru renovarea automobilului, informeaza DECA-press.
Pictorul Leonid Zaiat din Balti a spus pentru DECA-press ca a cumparat automobilul acum opt ani de la vecinul sau, care a folosit masina pentru a transporta carbuni si materiale de constructie. „Am platit 1000 de dolari SUA, desi masina nu putea sa iasa in trafic. Mi-a luat opt ani s-o reconstruiesc pentru ca este dificil sa gasesti piese de schimb pentru un asa model vechi, iar daca gasesti prin internet, acestea sunt foarte scumpe. De aceea multe din piese si accesorii au fost confectionate de mine personal”, a mai spus Leonid Zaiat.
Leonid este foarte mandru pentru ca automobilul renovat a fost masina de serviciu a comandantului Districtului Militar Odesa in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar Packard era una din marcile auto preferate ale lui Stalin. Desi a fost initial masina pentru functionari militari acum a fost reutilata in automobil nuptial.
Leonid Zaiat afirma ca nu a renovat masina pentru a presta servicii, ci pentru a se deosebi in trafic. Dar este nevoit sa recurga la acest mijloc pentru a-si recupera banii investiti in piesele de schimb. Desi masina are 70 de ani, tinerii insuratei platesc pentru serviciile automobilului la fel de mult ca pentru o limuzina de lux.
„La prima iesire in trafic a Packard-ului dupa renovare, unii soferi ma claxonau, iar altii au ajuns chiar pe trotuare pentru ca nu mai erau atenti la drum cand vedeau masina. In anul curent am participat cu automobilul la parada de Ziua orasului Balti, unde l-am uimit chiar si pe presedintele Vladimir Voronin”, a mai declarat pentru DECA-press proprietarul celui mai vechi automobil din Balti.

http://www.deca.md/?cat=ist_din_mold&id=562

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ