Cele mai solicitate pe piaţa RM a titlurilor de valoare sunt acţiunile băncilor comerciale

0
49

Cele mai solicitate pe piaţa RM a titlurilor de valoare sunt acţiunile băncilor comerciale. După cum transmite agenţia NOVOSTI-MOLDOVA, acest fapt îl denotă rezultatele ultimelor licitaţii la Bursa valorilor mobiliare.

Potrivit rezultatelor lor, preţul titlurilor de valoare ale BC „Moldova-Agroindbank” a depăşit valoarea nominală de 6,4 ori şi a constituit 1280 lei pentru o acţiune. Concomitent, acţiunile întreprinderilor de prelucrare şi reparare au fost apreciate mai jos de valoarea lor nominală. În particular, preţul de bursă a unei acţiuni a SA „Fabrica de conserve Anenii Noi” a constituit 7 lei, valoarea nominală fiind de 40 lei. Titlurile de valoare ale Întreprinderii „Fertilitate-Făleşti” s-au comercializat la preţul de 0,20 lei pentru o acţiune, ceea este de 5 ori mai puţin decît valoarea nominală. Acţiunile întreprinderii de reparare „Vuldis” SA din Vulcăneşti cumpărătorii le-au estimat la preţul de 19 lei pentru un titlu, valoarea nominală fiind de 50 lei.

Un moment semnificativ a fost solicitarea cumpărătorilor pentru acţiunile întreprinderii de reparare şi deservire a lifturilor din Chişinău. În urma tranzacţiei de ofertă tender au fost realizate 2,06 la sută din volumul emisiei întreprinderii la preţul de 2,63 lei pentru o acţiune, valoarea nominală a lor fiind de 2,6 lei pentru un titlu.

http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=610133

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ