„Centenar prin Înfrățiri” – un proiect pentru comunitatile de romani de pretutindeni!

0
269
  1. „Centenar prin Înfrățiri” – un proiect pentru comunitatile de romani de pretutindeni!

Urmează o perioadă provocatoare. Centenarul și mai apoi președinția Consiliului Uniunii Europene reprezintă două ştachete ridicate foarte sus, la nivelul cărora va trebui să ne ridicăm fiecare dintre noi dar am încrederea nu numai că vom face faţă provocării, dar că România va ieşi din aceşti doi ani cu o imagine mult mai bună și un cuvânt mai greu în familia europeană, iar 2020 nu va fi numai un an cu o importanţă numerologică deosebită, ci realmente va fi un nou început.

http://www.stiripesurse.ro/centenar-prin-infra-iri-un-proiect-pentru-comunitatile-de-romani-de-pretutindeni_1231472.html

 

  1. Trei milioane de turişti au vizitat Republica Moldova de la începutul anului 2017

Cei mai mulţi dintre vizitatori au fost din România (53,2%), Ucraina (28,1%), Federația Rusă (8,7%), Bulgaria (1,8%), Italia (1,1%), Germania (0,7%), Turcia, Israel și Statele Unite ale Americii (câte 0,6%), Belarus, Polonia și Portugalia (câte 0,4%), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Franța (câte 0,3%), Canada și Grecia (câte 0,2%).

https://www.publika.md/trei-milioane-de-turisti-au-vizitat-republica-moldova-de-la-inceputul-anului-2017_2986754.html

 

  1. Cortina de Fier transnistreană, mărturii. Cum se predă în română, fugărit şi cu KGB-ul în ceafă

În ultimele aproape trei decenii, situaţia acestor oameni a depăşit mai multe praguri critice, iar după cum semnalează raportul citat mai sus, chestiunea drepturilor omului nu a înregistrat nici în prima jumătate a lui 2017 vreo îmbunătăţire în stânga Nistrului.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/cortina-de-fier-transnistrena-marturii-cum-se-preda-in-romana-fugarit-si-cu-kgb-ul-in-ceafa-828575

 

  1. Municipiul Suceava se va înfrăţi cu oraşul Soroca

Înfrăţirea dintre municipiul Suceava şi oraşul Soroca – al doilea ca mărime şi importanţă din Regiunea de Nord a Republicii Moldova, va fi discutată în şedinţa de Consiliu Local de luna aceasta, care se va ţine chiar de Ziua Bucovinei, scrie monitorulsv.ro.

http://radiochisinau.md/municipiul-suceava-se-va-infrati-cu-orasul-soroca—59226.html

 

  1. Lider politic de la Chișinău: Așteptăm și pelicula cu desene animate marca Dodon

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a comentat lansarea de către președintele Igor Dodon a filmului care distorsionează istoria spațiului dintre Prut și Nistru, „Istoria Moldovei”. Potrivit fostului ministru al Apărării, Dodon s-a apucat de „reînviat fantomele istoriei sovietice” din lipsă de activitate, după un an de mandat.

http://infoprut.ro/48656-lider-politic-de-la-chisinau-asteptam-si-pelicula-cu-desene-animate-marca-dodon.html

 

  1. Oligarhul Plahotniuc este cercetat penal in Romania / Seful PD, in vizorul DIICOT pentru constituirea de grup infractional, santaj, inselaciune si spalare de bani

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este cercetat penal in Romania, anunta jurnal.md, care precizeaza ca Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) de la Bucuresti a deschis un dosar penal in care este vizat politicianul de peste Prut, sub aspectul savarsirii de constituire a unui grup infractional, santaj, inselaciune si spalare de bani.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22111065-oligarhul-plahotniuc-este-cercetat-penal-romania-seful-vizorul-diicot-pentru-constituirea-grup-infractional-santaj-inselaciune-spalare-bani.htm

 

  1. Problemele presei sunt discutate la Forumul Mass-Media 2017

Presa din Republica Moldova a devenit mai mult periculoasă, decât utilă. O altă problemă a presei din Republica Moldova este dispariţia cotidianelor, dar şi ponderea publicaţiilor în limba rusă. Îngrijorările au fost formulate în cadrul celei de-a treia ediţii a Forumului Mass-Media 2017, care a început la Chişinău.

http://tvrmoldova.md/social/problemele-presei-sunt-discutate-la-forumul-mass-media-2017/

 

  1. Ion Caramitru vine să-şi dezgolească sufletul de actor în faţa publicului de la Chişinău

Maestrul Ion Caramitru vine la Chişinău la o discuţie de suflet cu admiratorii de peste Prut. Actorul şi regizorul român, cu o impresionantă teatrografie şi filmografie, va povesti despre culisele carierei sale şi despre momentele cheie din viaţă.

http://tvrmoldova.md/intalnirile-tvr-moldova/video-ion-caramitru-vine-sa-si-dezgoleasca-sufletul-de-actor-in-fata-publicului-de-la-chisinau/

 

  1. 100 de tineri basarabeni în vizită la Mănăstirea Dealu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, un grup de 100 de români basarabeni, însoțiți de domnișoara Ioana Vasiloiu, consilier în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, au vizitat Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște.

http://www.politica-broastei.ro/100-de-tineri-basarabeni-in-vizita-la-manastirea-dealu/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ