Centenarul ar trebui să relanseze tema unirii României cu Republica Moldova

0
184
  1. Deputat de la București: Centenarul ar trebui să relanseze tema unirii României cu Republica Moldova

Acest Centenar nu trebuie lăsat așa, undeva, în ceață”, a declarat parlamentarul joi, în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului” de la 10TV. „Este foarte important ca acest moment să ne redea dimensiunea patriotismului românesc, acel sentiment de apartenență dezinteresat și curat care începe să lipsească”, a completat Daniel Gheorghe. În viziunea deputatului liberal, România își face obiective false de țară, precum aderarea la Shengen sau trecerea la moneda euro, când singurul obiectiv de țară care merită luat în considerare este Unirea.

http://infoprut.ro/47718-deputat-de-la-bucuresti-centenarul-ar-trebui-sa-relanseze-tema-unirii-romaniei-cu-republica-moldova.html

 

  1. Tabără pentru copiii din localitatea Costeşti din Republica Moldova, cu care municipiul Bacău are semnat un acord de cooperare

20 de copii din localitatea Costeşti, raionul Ialoveni din Republica Moldova, vor participa la o tabără în cadrul proiectului „Bacău-meleag de glorie, istorie, cultură şi eroism“ care va avea loc în perioada 17-23 august. Costeştiul este în proporţie de 99% locuit de de români-moldoveni, potrivit recensământului, şi are semnat un acord de cooperare cu Bacăul, încă din mai 2016.

http://adevarul.ro/locale/bacau/tabara-copiii-localitatea-costesti-republica-moldova-municipiul-bacau-semnat-acord-cooperare-1_5968728a5ab6550cb8186575/index.html

 

  1. În Congresul american a fost relansat Grupul de prietenie pentru Republica Moldova

În Congresul american a fost relansat Grupul de prietenie pentru Republica Moldova, după ce republicanul Pete Olson și democratul David Price au solicitat autorizarea Grupului în legislativul SUA.

Activitatea Caucusului va contribui la fortificarea dialogului strategic între cele două țări, inclusiv la consolidarea dialogului la nivel legislativ, Caucusul servind ca o platformă pentru promovarea intereselor prioritare ale Republicii Moldova pe agenda bilaterală cu SUA, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

http://radiochisinau.md/in-congresul-american-a-fost-relansat-grupul-de-prietenie-pentru-republica-moldova—53245.html

 

  1. Comunicat de presă – Deputat Constantin Codreanu

Deputat Constantin Codreanu: ‘Bine ați venit acasă, în România, dragi frați basarabeni! Să ne cunoaștem țara, să o iubim cu adevărat și să o servim cu devotament. Unirea este idealul nostru sfânt’

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a primit astăzi la Parlament un numeros grup de români basarabeni care se află în România în cadrul proiectului ‘Cunoaște-ți țara!’. Acest grup este unul dintre multiplele care vizitează România. Deputatul Constantin Codreanu a facilitat accesul grupului în clădirea Parlamentului țării.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/07/14/comunicat-de-presa-deputat-constantin-codreanu-pmp–12-58-19

 

  1. UPDATE: Plângere pe numele unui viceministru de Educație pentru comportament degradant

Președintele AO „Unirea – ODIP” a depus o plângere pe numele viceministrei Educației, în care o acuză de comportament degradant, anunță 10TV.

Vlad Bilețchi a postat o fotografie cu plângerea în care acesta roagă organele de poliție să o tragă la răspundere pe viceministra în cauză.

„Rog organele de poliție să o tragă la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare persoana care la data de 13 iulie 2017, în timp ce mă aflam în anticamera Ministrului Educației, a avut un comportament degradant lezându-mi onoarea și demnitatea de cetățean al Republicii Moldova”, se menționează în plângere, conform 10TV.

https://www.timpul.md/articol/un-funcionar-de-la-ministerul-educaiei-a-antajat-i-intimidat-tinerii-din-unirea-odip-112618.html

 

  1. Bucureștenii vor afla adevărul despre Republica Moldova

O apariție editorială în care se divulgă adevărul despre Republica Moldova va fi lansată București. Este vorba despre Cartea „Blocați în labirint” (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Evenimentul va avea loc marți, 18 iulie, ora 19:00, la librăria Open Art

http://www.ziar15minute.net/bucurestenii-vor-afla-adevarul-despre-republica-moldova/

 

  1. George Simion își lansează cartea la Timișoara

Timișoara va fi primul oraș din România în care va fi lansată cartea „Blocați în labirint” (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Evenimentul va avea loc luni, 17 iulie, ora 18:00, la librăria La Două Bufnițe, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/25257-2017-07-14-08-13-42.html

 

  1. Băsescu îl învinge din nou pe Dodon. Cetățenia fostului președinte român se va judeca la Curtea Constituțională a Republicii Moldova

Cazul Dodon-Băsescu ajunge din nou la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. Decizia a fost luată astăzi de magistrați după ce au decis să accepte cererea avocaților lui Traian Băsescu privind excepția de neconstituționalitate. Avocatul fostului șef de la Cotroceni, Traian Băsescu, Andrei Bivol susține că nu are încredere în deciziile luate de instanțele de apel pentru că ei depind de președinte.

http://evz.ro/basescu-il-invinge-din-nou-pe-dodon-cetatenia-fostului-presedin.html

 

  1. Ana Guțu: DESCĂLECAREA SEPARATISTULUI ȘEVCIUK LA CHIȘINĂU

Am ajuns s-o vedem cu toții și pe asta! Șevciuk și Ștanșkii se ascund la Chișinău de așa zisa „justiție transnistreană”. Doi separatiști, criminali, care ar trebui să aibă dosare penale pe rol în RM – au venit aici ca la „kurort” și beneficiază de protecția statului. De ce protecție? Fiindcă inacțiunea organelor coercitive – Procuratura Generală, SIS, Ministerul de interne – vis-a-vis de Șevciuk și Ștanskii, cărora li se pot incrimina multiple încălcări ale Constituției, tot PROTECȚIE se numește, scrie Ana Guțu, pe blobul său, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25258-ana-guu-desclecarea-separatistului-evciuk-la-chiinu.html

 

  1. Studenți de la Universitatea din Bălți, participanți la Academia Internațională BEST din România

Trei studenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) se numără printre cei 45 de participanți ai Academiei Internaționale de Vară BEST (Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania), care se desfășoară la Târgu Mureș, în perioada 10-14 iulie. 

http://infoprut.ro/47713-studenti-de-la-universitatea-din-balti-participanti-la-academia-internationala-best-din-romania.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ