Centenarul Marii Uniri. Apel la implicare, pentru celebrarea demnă a acestei sărbători

0
164
  1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acțiunea 2012

Apel pentru Centenar Asociația ‘Unirea – ODIP’, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei și Platforma Unionistă Acțiunea 2012 invită toate entitățile asociative și persoanele fizice de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din Diaspora, să contribuie prin măsuri și acțiuni concrete la marcarea corespunzătoare a Centenarului Marii Uniri și la apropierea decisivă a Republicii Moldova de România.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/05/25/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012-16-17-57

 

  1. Centenarul Marii Uniri. Apel la implicare, pentru celebrarea demnă a acestei sărbători

În 2018 se împlinesc 100 de ani de la realizarea Marii Uniri şi trebuie să avem în vedere că prima provincie unită cu Ţara a fost Basarabia. Trebuie să fim capabili să marcăm demn această sărbătoare şi ţine de fiecare cetăţean şi de fiecare organizaţie din dreapta şi din stânga Prutului să dea startul, coordonat, următorului proiect de ţară: Reîntregirea naţională. Să dăm mână cu mână şi să contribuim la reuşita anului 2018. Pentru că 2018 este despre viitorul comun al României şi Republicii Moldova”, declară iniţiatorii.

http://epochtimes-romania.com/news/centenarul-marii-uniri-apel-la-implicare-pentru-celebrarea-demna-a-acestei-sarbatori—261284

 

  1. Omagiu adus eroilor Armatei Române, la Cimitirul de onoare de la Țiganca

Un ceremonial de depuneri de flori și o slujbă de pomenire a ostașilor români au avut loc joi, cu prilejul Zilei Eroilor Armatei Române, la Cimitirul de onoare al ostașilor români de la Țiganca, raionul Cantemir.

http://infoprut.ro/47307-omagiu-adus-eroilor-romani-la-cimitirul-de-onoare-de-la-tiganca.html

 

  1. Cetăţeni fără cetăţenie: Cum încearcă un deputat român să rezolve problema miilor de tineri basarabeni nedreptăţiţi

In asteptarea unui solutii legale de la Ministerul Justitiei pentru miile de tineri basarabeni lasati pe nedrept fara cetatenia romana de institutii ale statului roman, un deputat USR a decis sa forteze rezolvarea problemei in Parlament.

Calea este mult mai dificila si mai lunga, dar macar Matei Dobrovie incearca sa le vina in ajutor copiilor nedreptatiti.

http://jurnal.md/ro/social/2017/5/25/cetateni-fara-cetatenie-cum-incearca-un-deputat-roman-sa-rezolve-problema-miilor-de-tineri-basarabeni-nedreptatiti/

 

  1. România va investi încă 130 mil. euro în conducte de gaze spre Republica Moldova. Proiectul este „de importanţă naţională”

În condiţiile în care exporturile de gaze prin interconectorul Iaşi-Ungheni, inaugurat acum trei ani, sint insignifiante, pe teritorul României se va construi o nouă infrastructură de transport pentru ca gazele româneşti să ajungă peste Prut. Proiectul este socotit „de importanţă naţională” de autorităţile de la Bucureşti, şi, odată realizat, ar permite moldovenilor de peste Prut să consume din gazul care se va extrage din Marea Neagră.

http://www.economica.net/romania-va-investi-inca-130-mil-euro-in-conducte-de-gaze-spre-republica-moldova-proiectul-este-de-importanta-nationala_138328.html

 

  1. Ziua Eroilor, sărbătorită joi în toată ţara: Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane de flori

Ministerul Apărării Naţionale organizează joi, în contextul Centenarului Primul Război Mondial şi al declarării anului 2017 ca “Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100″, acţiuni comemorative dedicate eroilor care au căzut în luptă sau în prizonierat în timpul acestei conflagraţii.

http://www.mediafax.ro/social/ziua-eroilor-sarbatorita-joi-in-toata-tara-ceremonii-militare-si-religioase-depuneri-de-coroane-de-flori-16375307

 

  1. Igor Dodon pune piciorul în prag. ‘Ori cu noi, ori cu Ucraina. Independenţă nu veţi avea niciodată’

Republica Moldova nu are viitor fără Transnistria şi nici Transnistria nu are viitor fără Republica Moldova, urmează să găsim o formulă care să unească ambele maluri ale Nistrului într-un singur stat, a declarat presedintele moldovean Igor Dodon într-o emisiune, miercuri seara, la filiala locală a postului rusesc de televiziune NTV, citat de Deschide.md şi Agora.md, conform agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/igor-dodon-pune-piciorul-in-prag-ori-cu-noi-ori-cu-ucraina-independenta-nu-veti-avea-niciodata_1198377.html

 

  1. BRAŞOV. „Le datorăm eroilor neamului tot ceea ce este bun în ţara asta”

Astăzi, de Înălţarea Domnului, care este şi Ziua Eroilor – sărbătoare naţională în Biserica Ortodoxă Română, comemorarea celor care s-au sacrificat pentru neam şi ţară a avut loc la Cimitirul Eroilor din Şprenghi, unde s-au adunat câteva zeci de persoane, de la veterani de război şi autorităţi, până la elevi şi simpli cetăţeni. După slujba de parastas în memoria eroilor şi alocuţiunea prefectului Marian Rasaliu despre semnificaţia zilei, parlamentari ai judeţului Braşov, oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, ai partidelor politice, asociaţiilor şi organizaţiilor nonguvernamentale au depus coroane şi jerbe de flori.

http://www.mytex.ro/stiri/546-expres/550903-video-brasov-le-datoram-eroilor-neamului-tot-ceea-ce-este-bun-in-tara-asta.html

 

  1. Președintele Iohannis va pleda pentru Rep. Moldova la Reuniunea NATO

Președintele României Klaus Iohannis participă joi la întâlnirea șefilor de stat și de guvern din statele membre NATO de la Bruxelles, context în care va puncta, între altele, că România este un aliat predictibil, serios și responsabil și va susține creșterea rolului Alianței în combaterea terorismului.

http://infoprut.ro/47304-iohannis-va-pleda-pentru-rep-moldova-la-reuniunea-nato.html

 

  1. Filme, muzică, artă în cadrul celui mai mare Festival de film din Republica Moldova

Începe Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, ce are loc în perioada 25 – 31 mai 2017. Conceptul ediției curente fiind Art&Life, ce reflectă eterna îmbrățișare dintre artă și viață, întrucât anume aceste două dimensiuni se regăsesc în proiecțiile de filme din acest an.

FIFD CRONOGRAF va proiecta și câteva filme în afara competiției, în cadrul unor evenimente și proiecții speciale. Festivalul va aduce cinci premiere de filme documentare și de ficțiune, din Republica Moldova și din România. Accesul la premierele de film este gratuit.

http://independent.md/filme-muzica-arta-cadrul-celui-mai-mare-festival-de-film-din-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ