Centenarul Marii Uniri la Obârșia Mioriței

0
45
  1. Centenarul Marii Uniri la Obârșia Mioriței

Cașinul cunoaște bucuria desfășurării mai multor manifestări cultural – artistice care au loc în aceste zile sub genericul ”Centenarul Marii Uniri la Obârșia Mioriței”.

Luni 13 august, în prima zi a ”Sărbătorii Cașinului”, după un periplu la Monumentul ”Obârșia Mioriței” (monument cioplit în lemn, care se află în munții Zboinei, în locul unde se întâlnesc meleagurile ”baciului moldovean cu cele ale baciului vrâncean și cel ardelean ”–după cum evidențiază legendara baladă), au loc și activități de cinstire a eroilor.

https://www.desteptarea.ro/centenarul-marii-uniri-la-obarsia-mioritei/

 

  1. Marșul Centenarului, pe drumul eroilor de la Mărășești

Marșul Centenarului traversează Carpații în Vrancea. Unioniștii care merg pe jos pe traseul Alba Iulia-Chișinău, cale de 1300 de km, au pornit sâmbătă în etapa a opta a marșului, din  Ojdula, și obiectivul lor final pentru această etapă este să ajungă la Mărășești.

http://infoprut.ro/50501-marsul-centenarului-pe-drumul-eroilor-de-la-marasesti.html

 

  1. Universitatea Populară „Nicolae Iorga” la cea de-a LXV-a ediție, dedicată anului centenar

În anul centenar, mai mult ca oricând, personalităţi de prim rang ale culturii şi spritualităţii româneşti se strâng la Vălenii de Munte, cu ocazia cursurilor de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga”.

https://10tv.md/2018/08/12/universitatea-populara-nicolae-iorga-la-cea-de-a-lxv-a-editie-dedicata-anului-centenar/

 

  1. Vlad Ţurcanu: Prezenţa deputaţilor unionişti în Parlament este o necesitate

Prezenţa unor politicieni care se identifică cu tot ceea ce este românesc în Parlamentul Republicii Moldova este o condiţie care nu derivă din ambiţiile politice ale unora – este o necesitate. De această părere este fostul consilier prezidenţial, analistul politic Vlad Ţurcanu, exprimată în cadrul emisiunii „Sfatul Ţării” de la postul de televiziune 10tv.

http://tvrmoldova.md/politic/vlad-turcanu-prezenta-deputatilor-unionisti-in-parlament-este-o-necesitate/

 

  1. Şcoala de Vară „100 de prieteni români”

În perioada 6 – 10 august, s-a desfăşurat proiectul educativ „Şcoala de vară – 100 de prieteni români”, în care 50 de elevi şi 5 cadre didactice din raionul Nisporeni, inclusiv elevi şi ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din oraşului Nisporeni, şi 35 de elevi şi cadre didactice din judeţul Ialomiţa au desfăşurat diverse activităţi în comun.

http://tvrmoldova.md/centenar/scoala-de-vara-100-de-prieteni-romani/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ