Centrele „Pro-Europa” din Balti si Cahul, asistate de experti letoni in ce priveste eficientizarea activitatii

0
52

Trei experti ai Companiei de consulting „Comperio” din Letonia familiarizeaza, in perioada 20-21 august, colaboratorii Centrelor Interactive Europene „Pro-Europa” din Balti si Cahul cu experienta Letoniei in ce priveste integrarea europeana si cu specificul activitatii de informare europeana, noteaza DECA-press.
Activitatea este parte a proiectului „Schimb de experienta europeana Letonia-Republica Moldova” realizat de catre SRL „Comperio” si Centrul CONTACT din Balti, cu suportul financiar al Ministerului leton de externe.
„In situatia in care Republica Moldova nu are perspective clare de integrare europeana pentru activitatea Centrelor „Pro-Europa” este foarte importanta pozitia pro-europeana a autoritatilor centrale. Structurile care informeaza populatia despre Uniunea Europeana sunt foarte importante in perioada cand tara are statut de candidat la aderare. Acum insa cand nimic nu este clar, Centrele „Pro-Europa din Moldova trebuie sa informeze societate civila despre ofertele si posibilitatile de finantare a proiectelor din fondurile europene”, sustine Inese Bers, directorul Companiei letone „Comperio”.
Potrivit aceleiasi surse, Centrele „Pro-Europa” din Moldova ar trebui sa aiba un plan de actiuni anual in ceea ce priveste activitatea de informare accesibila despre Uniunea Europeana, formarea unei retele de parteneri si modalitatile de mediatizare a acestor activitati. In acest fel, Centrele vor avea credibilitate in fata donatorilor externi si vor avea sanse sa obtina finantare pentru realizarea activitatilor propuse, afirma Inese Bers.

http://www.deca.md/?cat=info_europa&id=62

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ