Centrul comun de eliberare a vizelor pentru UE incepe de joi receptionarea cererilor.

0
40

Chisinau (IPN) Centrul Comun de eliberare a vizelor pentru Uniunea Europeana incepe, joi, 12 aprilie, receptionarea cererilor in regim de testare, au comunicat pentru Info-Prim Neo surse din cadrul Consulatului Ungariei la Chisinau. Deschiderea oficiala a Centrului este preconizata pentru 25 aprilie.
La prima etapa Centrul va functiona in cadrul Ambasadei Ungariei, asigurand eliberarea vizelor pentru Ungaria, Austria, Letonia si Slovenia. Recent, partea ungara a informat Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) ca Danemarca si-a declarat disponibilitatea de a se alatura acestor tari. De asemenea, si alte state membre ale UE examineaza posibilitatea participarii la activitatea centrului, in special Finlanda, Estonia si Belgia.

La evenimentul de inaugurarea a Centrului va participa vicepresedintele Comisiei Europene, Comisar pentru Justitie, Libertate si Securitate, Franco Frattini si ministrii de Externe ai Ungariei si Austriei.

Potrivit sefului misiunii diplomatice ungare in R. Moldova, Mihaly Bayer, Ambasada Ungariei la Chisinau, impreuna cu partenerii sai, va lansa o pagina electronica oficiala in acest sens (www.cac.md). Pentru a facilita eliberarea vizelor, in cadrul centrului va functiona, non-stop, un telefon – robot care va raspunde la intrebari. Deocamdata, toata informatia poate fi obtinuta la numerele de telefon 22-86-68.

Centrul, primul comun din istoria comunitara, va putea elibera cel putin 12.000 de vize pe an.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ