Centrul Unic de vize de la Chisinau va incepe primirea cererilor pentru viza anticipand inaugurarea oficiala a acestuia.

0
45

Centrul Unic de Eliberare a vizelor UE pentru cetatenii Republicii Moldova va incepe primirea cererilor pentru vize, cu 10 zile inainte de inaugurarea oficiala a acestuia la Chisinau. De mentionat ca ceremonia oficiala este preconizata pentru 25 aprilie curent.
Aceasta declaratie a fost facuta luni, in cadrul unei conferinte de presa, de catre Ambasadorul Ungariei la Chisinau, Mihaly Bayer, care a subliniat ca initierea anticipata a procesului de eliberare a vizelor va oferi posibilitatea adaptarii activitatii Centrului, astfel ca la inaugurare acesta sa fie total functional.

Bayer a mai spus ca informatiile privind serviciile Centrului vor fi accesibile non-stop la telefonul de serviciu al organizatiei, sau pe pagina electronica, care urmeaza a fi definitivata si lansata pana la inaugurare (www.cac.md).

La ceremonia de inaugurare va fi prezent si vicepresedintele Comisiei Europene, Comisarul pentru afaceri interne, justitie, libertate si securitate, Franco Frattini si ministrii de Externe ai Ungariei, Sloveniei si Austriei, tari pentru care centrul va elibera vize la etapa initiala. In scurt timp vor fi incheiate negocierile cu Estonia, Letonia si Danemarca, care si-au exprimat disponibilitatea de a participa in cadrul proiectului.

Referindu-se la initiative Romaniei de a deschide un Centru in cadrul Ambasadei sale la Chisinau, Ambasadorul Ungariei a spus ca Misiunea Ungariei a insistat asupra realizarii proiectului in cadrul ambasadei sale, inainte ca Romania sa devina membru al Uniunii Europene si pregatirile erau pe sfarsite. Bayer a mai adaugat ca deocamdata nu vede necesitatea deschiderii unui centru similar la Chisinau, desi nu are nimic impotriva acestui lucru.

Sursa: reporter.md

NICIUN COMENTARIU

  1. Eu personal sustin Centrul de primire a cererilor pentru vize,si sunt pentru acea ca poporul Moldovenesc sa aiba mai multe posibilitati de a traversa liber in Uniunea Europeana pentru a munci,calatori,studia si a colabora cu toate natiunile din Uniunea Europeana.
    Acesta este un semn de mai multa Libertate si Democratie si vreau cit mai curind sa ne alipim de Uniunea Europeana,pentru ca in viitor sa nu mai avem nevoe de Vize.

LĂSAȚI UN MESAJ