Certificatul de cântăreţ, piedică în calea vizei pentru România

0
72

Trupa de hip-hop „Huliganii”, din Chişinău, nu a primit viza de intrare în România pe motiv că „nu au certificate de cântăreţi”! Cei doi solişti ai trupei „Huliganii” ar fi trebuit să fie prezenţi pe 31 august la un concert organizat în Bucureşti cu ocazia „Zilei Limbii Române”, susţine asociaţia „Noii Golani”.

CONCERT. Pe 31 august 2006, unsprezece formaţii au răspuns chemării asociaţiei „Noii Golani” şi au acceptat să cânte pe treptele TNB pentru a aduce în atenţia bucureştenilor problemele cu care populaţia din stânga Prutului se confruntă. O tristă coincidenţă a făcut ca în acel moment 9 tineri să fie arestaţi la Chişinău deoarece manifestaseră legal pentru a le fi respectate drepturile. Totul se întâmpla în momentul oragnizării primei ediţii a „Concertului Limbii Române”. În acest an, pe 31 august, tot pe treptele TNB, „Noii Golani” organizează ediţia a II-a a festivalului. Pro-bono vor cânta trupele Altar, Bucium, Bucovina, Venitasaga, Katana, Brugner, Nimeni Altu, Dagga şi Travka. Simultan, la Chişinău, este organizat un alt concert la care şi-au anunţat prezenţa Tudor Gheorghe şi Bitză.

DISCRIMINARE. Conform informaţiilor postate pe site-ul romanism.net, asociaţia „Noii Golani” protestează împotriva deciziei luate de Consulatul Român din Chişinău, de a nu acorda vizele de intrare în România membrilor trupei „Huliganii”. „Pe cât de aberantă această justificare, pe atât de scandaloasă, ţinând cont de faptul câ în faţa consulatului oricând găseşti un “binevoitor” care te ajută să iei viza pentru Romania cu sume variind între 150-250 de euro. Asta este ultima picătură care a umplut paharul nemulţumirii noastre faţă de felul în care Ministerul de Externe al Romaniei, prin “diplomaţii” săi, işi bat joc de românii din Basarabia. Înţelegem că nu sunt destule spaţii pentru depunerea vizelor, înţelegem şi faptul că autorităţile comuniste de la Chişinau nu coopereaza în acest proces, dar să ajungi până acolo încât să-ţi baţi joc de o iniţiativă care doreşte să aproprie cele două state în care limba română este majoritară depăşeşte cu mult capacitatea noastră de a inţelege”, susţin într-un comunicat emis pe romanism.net organizatorii acestui eveniment. Ciudat este faptul că în luna martie, trupa „Huliganii” a mai susţinut un concert în Bucureşti. Atunci au fost invitaţi de organizaţia „21 decembrie 1989” şi nu au mai avut nevoie de …certificatul de cântăreţ!

Sursa: Jurnalul National�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ