Cetăţeni din R.Moldova vor putea face studii postuniversitare în Grecia

0
68

Ministerul Educaţiei Naţionale al Republicii Elene a anunţat lansarea programului de instruire pentru cetăţeni străini pe anul 2007-2008. Beneficiarii vor fi selectaţi în condiţii de concurs, din rîndul absolvenţilor instituţiilor de învăţămînt superior din ţările Europei de Vest, Africii, Asiei, Ţărilor Balcanice.

Surse din Ministerul Educaţiei şi Tineretului din Chişinău au precizat pentru Agenţia INFOTAG că la concurs pot participa persoane cu vîrsta de cel mult 35 de ani, care cunosc la perfecţie limba engleză sau franceză. Concurenţii vor prezenta CV, copia actului de identitate şi a diplomei de absolvire a instituţiei de învăţămînt superior din ţara lor, certificatul de cunoaştere a limbii engleze sau franceze, 2 referinţe de la profesori universitari, precum şi o scrisoare oficială a reprezentanţei diplomatice a Greciei din ţara lor.

 

Studiile vor avea o durată de 3 ani, din care 1 an se rezervă studierii limbii greceşti. Cîştigătorii care o posedă vor avea un program de studii mai scurt cu 1 an. Studenţilor li se oferă cămin, asigurare medicală şi sociale gratuită, o bursă lunară de 500 euro. Ei vor suporta doar costurile de drum pînă în Grecia. Cererile pot fi depuse la reprezentanţa greacă din Odesa, pînă la 30 aprilie 2007. Informaţii suplimentare se pot afla pe site-ul www.edu.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ