Cetățenii români din Republica Moldova și-au exprimat masiv dreptul de vot în alegerile prezidențiale din România

0
107
  1. Spectacol caritabil: ”Grădinari bistrițeni pentru copii basarabeni”

Tombolă cu premii. Prețul unui bilet: 5 lei. Donațiile vor fi folosite pentru achiziționarea de cărți cu grafie latină pentru două biblioteci rurale din Republica Moldova.

http://www.timponline.ro/spectacol-caritabil-gradinari-bistriteni-pentru-copii-basarabeni/

 

  1. Militarii moldoveni participă la un exercițiu multinațional în Bulgaria

Un pluton de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 11-22 decembrie curent, la exerciţiul multinațional „Platinum Lion 17-1”, care se desfăşoară în baza de instruire Novo Selo din Bulgaria.

Potrivit comandantului contingentului, maiorul Igor Liviţchi, plutonul, format din 32 de militari din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare”, va desfășura trageri de luptă cu armamentul de infanterie din dotare și exerciții de rezolvare a unei situații tactice. Militarii Armatei Naționale vor acționa alături de colegii din Albania, Canada, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Ucraina.

Scopul exerciţiului constă în ridicarea nivelului de interoperabilitate dintre contingentele din diferite armate în cadrul îndeplinirii unei misiuni internaționale.

http://www.timpul.md/articol/militarii-moldoveni-participa-la-un-exerciiu-multinaional-in-bulgaria-101583.html

 

  1. CCIAT organizează seminarul “Oportunități de afaceri și investiții în Republica Moldova”

Agenții economici din Timiș care desfășoară afaceri sau doresc să întreprindă afaceri în Republica Moldova sunt invitați la un eveniment important. Aceștia vor primi informații direct de la specialiști legate de legislația muncii – utile în susţinerea şi promovarea exporturilor, facilitarea cooperării economice, etc.

https://gazetadinvest.ro/cciat-organizeaza-seminarul-oportunitati-de-afaceri-si-investitii-republica-moldova-3/

 

  1. Igor Dodon: Sper că liderii PSD vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova

Preşedintele-ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a exprimat, printr-un mesaj postat pe Facebook, speranţa că liderii PSD „vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova” şi că „noul Guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenţa şi suveranitatea” acestei ţări.

http://www.mediafax.ro/externe/igor-dodon-sper-ca-liderii-psd-vor-echilibra-retorica-bucurestiului-in-raport-cu-republica-moldova-16024972

 

  1. Cetățenii români din Republica Moldova și-au exprimat masiv dreptul de vot în alegerile prezidențiale din România

Peste 102.200 de români au votat în afara ţării în cadrul alegerilor parlamentare, din care peste 30.600 în Republica Moldova, peste 16.000 în Italia şi aproape 12.000 în Spania.

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), cetățenii români din Republica Moldova sunt cei care s-au prezentat la urne cel mai mare număr. Un număr de 30.645 de alegători și-au exprimat opțiunile pentru Senat și Camera Deputaților.

http://independent.md/cetatenii-romani-din-republica-moldova-si-au-exprimat-masiv-dreptul-de-vot-alegerile-prezidentiale-din-romania/#.WE8knH1p-ZI

 

  1. Alegeri parlamentare 2016: Partidul lui Traian Băsescu, pe primul loc în Republica Moldova, cu 62%

În Republica Moldova majoritatea cetățenilor români au votat la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie pentru Partidul Mișcarea Populară în Camera Deputaților, anunță Radio Chișinău, citat de b1.ro. Datele Biroului Electoral Central arată că 18.944 de alegători au votat pentru PMP, cifra reprezentând aproximativ 62% din numărul total de voturi exprimate.

http://www.gds.ro/Actualitate/2016-12-12/alegeri-parlamentare-2016-partidul-lui-traian-basescu,-pe-primul-loc-republica-moldova,-cu-62/

 

  1. Curtea Constituţională a Republicii Moldova analizează validarea alegerilor prezidenţiale

Curtea Constituţională a Republicii Moldova (CCM) a anunţat luni că, având în vedere epuizarea tuturor litigiilor electorale în instanţele de drept comun, va examina marţi, 13 decembrie, cu începere de la ora 10:00, adresarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la confirmarea rezultatului scrutinului prezidenţial şi validarea mandatului preşedintelui Republicii Moldova, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/curtea-constitutionala-a-republicii-moldova-analizeaza-validarea-alegerilor-prezidentiale_1168675.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ