Chemarea domnitorilor români

0
128

 

  1. Creștem în sondaje

Când vorbesc cu mine, majoritatea dintre interlocutorii din Republica Moldova îmi zic că ei sunt unioniști și că așa au fost mereu. Mai sunt alții care recunosc că au devenit unioniști în ultimii ani.

De fapt, unul din motivele pentru care mulți nu s-au declarat deschis până acum unioniști este că nu știau că mai sunt mulți alții ca ei. Iar acesta este unul din faptele pozitive pentru care marșurile Unirii trebuie să continue, măcar o dată pe an, în fiecare capitală (București și Chișinău).

Putem constata că cei care sunt împotrivă (dezaprobă şi consideră că nu vom avea nimic de câştigat) sunt 49% din respondenţi, în timp ce cei care aprobă Unirea R. Moldova cu România, consideră că este bine din punct de vedere economic sau nu sunt împotrivă este de 51%.

http://www.timpul.md/articol/cretem-in-sondaje–99107.html

 

  1. Flashmob cu Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare, în faţa PSD şi PNL. Care este motivul

O acțiune inedită va avea loc joi, 20 octombrie, la sediul principalelor partide politice din România. 10 domnitori, printre care și Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare și Alexandru Ioan Cuza, le vor da trezirea liderilor formațiunilor politice PSD, PNL, ALDE, PMP și USR, se arată într-un comunicat remis realitatea.net.

Flash-mob-ul are rolul de a-i determina pe politicienii care își propun să acceadă în Parlament la alegerile din decembrie să întreprindă măsuri concrete pentru realizarea unirii României cu Republica Moldova. Organizatoriii flash-mobului, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, pregătesc și un marș pentru sâmbăta aceasta, în București. La manifestația care începe la ora 14:00 de la Hanul lui Manuc și-au anunțat prezența circa 10.000 de persoane.

https://www.realitatea.net/flashmob-cu-mihai-viteazul-si-stefan-cel-mare-in-fata-psd-si-pnl-care-este-motivul_1994139.html

 

  1. Concluziile întâlnirii bilaterale între Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Uniunea Națională a Barourilor din România

În perioada 14-16 octombrie 2016, la Mălini, județul Suceava, a avut loc întâlnirea bilaterală dintre Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Uniunea Națională a Barourilor din România, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor, dat publicității luni, 17 octombrie 2016.

În cadrul întâlnirii s-a realizat un schimb de experiență privind metodologia urmată pentru elaborarea și adoptarea Codului de etică și deontologie al avocaților din Republica Moldova și s-a subliniat modul în care Codul a reușit să valorifice tradițiile profesiei de avocat și cerințele adaptării la prezent și viitor ale reperelor și valorilor profesiei de avocat, în consens cu reglementarea legală a acesteia.

http://www.juridice.ro/473878/concluziile-intalnirii-bilaterale-intre-uniunea-avocatilor-din-republica-moldova-si-uniunea-nationala-a-barourilor-din-romania.html

 

  1. Conflictul transnistrean, abordat la București

Ministrul afacerilor externe al României, Lazăr Comănescu, a a vut o întrevedere cu ambasadorul Cord Meier-Klodt, Reprezentant Special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul reglementării transnistrene.

Ministrul Lazăr Comănescu a salutat eforturile susţinute ale Președinției-în-exercițiu germane a OSCE şi, personal, ale ambasadorului Cord Meier-Klodt, care s-au materializat cu reluarea, după doi ani, a dialogului în formatul „5+2”.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe de la București, demnitarul român a reiterat necesitatea continuării angajării tuturor părților implicate în procesul de negociere și a reconfirmat sprijinul pentru eforturile președinției germane în acest sens.

http://independent.md/mconflictul-transnistrean-abordat-la-bucuresti/#.WAfC6sm50Ts

 

  1. Mai puțin de un cetățean moldovean din doi mai este împotriva unirii cu România

Observăm că suma susținătorilor în mod necondiționat, a simpatizanților din rațiuni economice și a celor care nu se opun unificării este de 51%, în timp ce suma opozanților în orice condiții și a celor care nu văd beneficii din unire este de 49%.

http://www.timpul.md/articol/mai-puin-de-un-cetaean-moldovean-din-doi-mai-este-impotriva-unirii-cu-romania-99108.html

 

  1. Noi cu cine rămănem?

Consiliul Județean Călărași, înfrățit cu raionul Călărași, a inițiat o campanile de recrutare a medicilor moldoveni. Atragerea doctorilor din Republica Moldova este o soluție pentru sistemul din România, consideră oficialii din Călărașii României.

Reieșind din acest considerent, ei au transmis, săptămîna trecută, Ministerului Sănătății și Ministerul Educației de la București ”Memorandumul de la Călărași – cu degetul pe rană!”, în care se menționează că ”una dintre măsurile care ar putea fi implementate pentru însănătoșirea sistemului medical din România este atragerea medicilor din Republica Moldova”.

http://www.expresul.com/2016/10/19/noi-cu-cine-ramanem-sau-2/

 

  1. Chemarea domnitorilor români

Flash-mob-ul are rolul de a-i determina pe politicienii care își propun să acceadă în Parlament la alegerile din decembrie să întreprindă măsuri concrete pentru realizarea unirii României cu Republica Moldova.

Organizatoriii flash-mobului, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, pregătesc și un marș pentru sâmbăta aceasta, în București. La manifestația care începe la ora 14:00 de la Hanul lui Manuc și-au anunțat prezența circa 10.000 de persoane.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/chemarea-domnitorilor-romani.html

 

  1. Călărași semnează pentru Basarabia filiala Călărași, a Acțiunii 2012

Invită voluntarii unioniști din Călărași, să participe la marșul de la București, sâmbătă 22 octombrie 2016, ora 10.00 va pleca un autocar din piața Primăriei Călărași.

http://www.argumentpress.ro/calarasi-semneaza-pentru-basarabia-filiala-calarasi-actiunii-2012-invita-voluntarii-unionisti-din-calarasi-sa-participe-la-marsul-de-la-bucuresti-sambata-22-octombrie-2016-ora-10-00-va-pleca-u/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ