Chirtoacă la Realitatea TV: Moldova şi România se „pot regăsi” în timp de „luni, poate chiar zile. Totul depinde de noi!”

0
54

Dorin Chirtoacă la Realitatea TV
Foto: UNIMEDIA

 

Moldovenii sunt români, democraţia din Republica Moldova este la nivelul anilor ’96-’98 din România, cel mai important este să promovăm schimbarea, Moldova şi România se „pot regăsi” în timp de „luni, poate chiar zile” – acestea sunt principalele declaraţii ale vice-preşedintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care a fost ieri seara invitatul emisiunii „100%” la postul român de televiziune Realitatea TV

Invitatul lui Robert Turcescu din cadrul emisiunii „100%” (Realitatea TV) a fost primarul general al capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoaca. Hotnews informează că fiind “reprezentantul opozitiei liberale, Chirtoaca sustine ca exista un anumit grad de democratie in Republica Moldova, iar regimul comunist este in regresie”. “In Moldova a avut loc un amestec intre nomenclatura comunista sovietica si cei care promoveaza democratia”, a declarat primarul Chisinaului.

Despre Vladimir Voronin, presedintelele Republicii Moldova, Chirtoaca a declarat ca este un personaj din slujba sistemului sovietic, apartinand nomenclaturii comuniste „vopsite”. “Voronin incearca sa obtina voturi de peste tot. Nu cred ca poate sa-i mai convinga pe pro-europeni sau pro-romani, dar incearca sa-i atraga pe cei mai circumspecti”, a precizat Chirtoaca, citat de Hotnews.

“Aceasta in conditiile in care dreptul la informare al cetatenilor din Republica Moldova depinde doar de cele doua televiziuni cu acoperire nationala: televiziunea de stat si un alt canal privat care este in slujba totala a guvernarii.

Cu toate acestea, Chirtoaca sustine ca se poate vorbi de un anumit nivel de democratie in Moldova, referindu-se, mai ales, la „castigarea alegerilor locale de catre opozitie si pierderea acestora de catre comunisti”. Masura in care aceasta democratie se manifesta, Dorin Chirtoaca a plasat-o „la nivelul anilor ’96-’98 din Romania”.

De asemenea, Dorin Chirtoaca a mentionat ca un milion de cetateni ai Republicii Moldova se declara romani. „Moldovenii sunt romani, la fel cum si dobrogenii sunt romani, cum ardelenii sunt romani…pentru ca ‘moldovean’ inseamna o denumire geografica, ‘roman’ are un continut etnic”, a precizat acesta, informează Hotnews.

Întrebat dacă Rusia are o influenţă mare în Moldova, Chirtoaca a răspuns ca nu astfel trebuie pusă problema. “Noi trebuie sa promovam schimbarile si sa ne indeplinim agenda. Nu am venit aici ca sa ma pling de una sau de alta. Cel mai important este ca noi sa promovam schimbarea si nu sa ne intrebam despre influenta Federatiei Ruse”, a declarat vice-preşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

La final Turcescu l-a intrebat pe Chirtoaca in cit timp am putea să ne “regăsim” (nu vorbea neapărat de unire ci mai mult la o apropiere – n.r.), la care Chirtoacă i-a răspuns: “Luni, poate chiar zile. Totul depinde de noi”.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ