Chișinău, consultări publice pe tema unirii Republicii Moldova cu România

0
199
Unire

 

 1. Chișinău, consultări publice pe tema unirii Republicii Moldova cu România

Locuitorii municipiului Chișinău vor fi chestionați în perioada 1-14 aprilie în cadrul unei consultări publice pe subiectul unirii Republicii Moldova cu România.

Centrul Social-Politic European (CSPE) a anunțat recent în cadrul unei conferințe de presă declanșarea unor ample studii sociologice despre tendințele populației privind unirea Republicii Moldova cu România.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/chisinau-consultari-publice-pe-tema-unirii-republicii-moldova-cu-romania-899310

 

 1. Braşovul, cel mai mare oraş din România care a votat unirea cu Republica Moldova

Încă un mare oraş din România se alătură celor care vor ca Basarabia să revină la patria mamă. Este vorba despre municipiul Braşov, ai cărui consilieri au votat astăzi în unanimitate pentru semnarea Declaraţiei de unire.

https://www.romaniatv.net/bv_410407.html

 

 1. Detalii privind Marea Adunare Centenară din 25 martie

La Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018, organizată de către Alianţa pentru Centenar, din care fac parte mai multe organizaţii unioniste, vor participa localnicii din toate localităţile din Republica Moldova care au semnat declaraţii de unire cu România.

De asemenea, la eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai formaţiunilor politice pro-europene şi unioniste, atât din Republica Moldova, cât şi din România. Detaliile au fost prezentate de către organizatori în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/detalii-privind-marea-adunare-centenara-25-martie-1_5ab21198df52022f75d66b2b/index.html

 

 1. UNIREA SE FACE ÎN TIMP REAL// Gimnaziul Călmățui a semnat o Declarație de Unire cu România

Un gimnaziu din Republica Moldova a semnat o Declarație de Unire cu România. Este vorba despre școala gimnazială Călmățui din raionul Hîncești. Declarația de Unire a fost semnată de director, de cadrele didactice și de elevi.

https://10tv.md/2018/03/21/unirea-se-face-in-timp-real-gimnaziul-calmatui-a-semnat-o-declaratie-de-unire-cu-romania/

 

 1. Prima Declarație de Unire semnată în comun de primari de pe ambele maluri de Prut

Primăria Baimaclia din raionul Căușeni, prin edilul Anatol Doibani, și Primăria Corbi din județul Argeș, prin edilul Virgil Baciu, au semnat marți prima Declarație de Unire în comun.

http://infoprut.ro/49618-prima-declaratie-de-unire-semnata-comun-de-primari-de-pe-ambele-maluri-de-prut.html

 

 1. #125. O altă localitate din Republica Moldova a semnat Declarația de Unire cu România

Satul Tătărești, raionul Cahul, a semnat ieri, 20 martie, Declarația de Unire cu România. Aceasta este localitatea cu numărul 125 care a semnat pentru refacerea hotarelor firești ale României. Totodată pentru Unirea cu România au votat și 3 raioane din R.Moldova.

https://10tv.md/2018/03/21/125-o-alta-localitate-din-republica-moldova-a-semnat-declaratia-de-unire-cu-romania/

 

 1. Dumitru Diacov: Limba de stat în Republica Moldova este limba română

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov: „Limba de stat în Republica Moldova este Româna!” Declaraţia – citată de IPN – a fost făcută la postul de radio Europa Liberă.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/28157/Dumitru-Diacov-Limba-de-stat-%C3%AEn-Republica-Moldova-este-limba-rom%C3%A2n%C4%83.htm

 

 1. Scriitor moldovean:”Unirea este unica noastră șansă de a ieși din impasul în care ne aflăm”

În R.Moldova, peste 120 de localități au semnat, până astăzi, declarații simbolice de unire cu România. Au început să facă acest lucru și moldovenii din diaspora. Între timp, la Chișinău, Alianța pentru Centenar organizează, duminică, 25 martie, Marea Adunare Centenară. Potrivit organizatorilor, este cea mai mare manifestație unionistă de la independența R.Moldova, unde sunt așteptați aleșii locali care au semnat declarații de unire cu România, reprezentanți ai formațiunilor politice pro-europene și unioniste atât din Republica Moldova, cât și din România.

https://www.rfi.ro/politica-102029-scriitor-moldovean-unirea-unica-sansa-de-iesi-din-impasul-care-ne-aflam

 

 1. Municipiul Târgu Jiu pregătește unirea cu Republica Moldova

Consilierul local al municipiului Târgu Jiu, Daniela Grădinaru (PMP), pregătește un proiect de hotărâre pentru unirea cu Republica Moldova. Este o unire simbolică, fiind vorba de adoptarea unei declarații de unire.

https://www.igj.ro/social/municipiul-targu-jiu-pregateste-unirea-cu-republica-moldova.html

 

 1. Hora Unirii în Piața Unirii din Iași

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează evenimentul Hora Unirii eveniment din cadrul Festivalului Cultural Basarabia, organizat de 16 asociații membre ai Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, care va avea loc pe data de 27 martie 2018, cu începere de la ora 15:00, în Piața Unirii din Iași.

http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/hora-unirii-in-piata-unirii-din-iasi/170749/

 

 1. Grupul de Iniţiativă a Tinerilor Basarabeni din Bacău celebrează 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

În perioada 24-27 martie, la Bacău, se va desfăşura o festivitate dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, întitulală ”Festivalul Basarabia”. Acest eveniment, care se derulează în decursul a patru zile, sărbătoreşteaniversarea Centenarului Unirii Basarabiei cu patria mamă România.

http://adevarul.ro/locale/bacau/grupul-initiativa-tinerilor-basarabeni-bacau-celebreaza-100-ani-unirea-basarabiei-romania-1_5ab26120df52022f75d94553/index.html

 

 1. Dodon atenţionează Bucureştiul în privinţa acţiunilor unioniste: Dacă veţi continua aşa, România va fi duşmanul Republicii Moldova

Igor Dodon consideră că România ar putea deveni principalul duşman pentru cetăţenii din Republica Moldova, dacă Bucureştiul nu va înceta să „finanţeze masiv” acţiunile unioniste de la Chişinău.

http://adevarul.ro/moldova/politica/dodon-avertizeaza-bucurestiul-privinta-actiunilor-unioniste-veti-continua-asa-romania-dusmanul-republicii-moldova-1_5ab18004df52022f75d22a64/index.html

 

 1. Declaraţie de Unire cu Republica Moldova. Act simbolic, la aprobat în Consiliul Local Alba Iulia

Un consilier local din Alba Iulia propune aprobarea susţinerii unei Declaraţii de Unire cu Republica Moldova. Actul simbolic intră la aprobare în şedinţa Consiliul Local Alba Iulia din 22 martie.

https://alba24.ro/declaratie-de-unire-cu-republica-moldova-act-simbolic-la-aprobat-in-consiliul-local-alba-iulia-638598.html

 

 1. În anul Centenar, Teatrele Naţionale din Bucureşti şi Iaşi vin la Chişinău

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va găzdui turneele Teatrelor Naţionale de la Iaşi şi Bucureşti, în cadrul ediţiei a 5-a a proiectului “Teatru românesc Bucureşti, Iaşi, Chişinău”, dedicate Centenarului Marii Uniri.

http://tvrmoldova.md/cultura/video-in-anul-centenar-teatrele-nationale-din-bucuresti-si-iasi-vin-la-chisinau/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ