Chişinăul a prezentat Bucureştiului nota oficială prin care nu acceptă deschiderea celor două consulate la Bălţi şi Cahul

0
63

Autoritatile de la Chisinau au transmis, miercuri, nota oficiala catre Ambasada Romaniei la Chisinau prin care Republica Moldova isi retrage nota anterioara care facea referinta la acceptarea deschiderii la Balti si Cahul a Birourilor temporare ale misiunii diplomatice romane.Despre acest fapt se arata intr-un scurt comunicat de presa, remis spre difuzare de Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al R. Moldova.

Agentia DECA-press aminteste ca autoritatile de la Chisinau au acceptat, in luna octombrie trecut, deschiderea celor doua consulate romanesti la Balti si Cahul. In cadrul unei vizite-fulger la mijlocul lunii ianuarie curent a presedintelui roman la Chisinau, seful statului moldovean, Vladimir Voronin, a dat asigurari ca deschiderea celor doua institutii va fi urgentata. Consulatele urmau sa fie deschise in doua saptamani, dupa cum declarase Traian Basescu.

Precizam ca, pe parcursul ultimelor zile, autoritatile de la Chisinau a lansat un sir de declaratii dure la adresa Bucurestiului.

sursa: http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=842

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ