Chisinaul a solicitat Bucurestiului lista cetatenilor moldoveni care au obtinut vize contra mita.

0
51

R.Moldova i-a cerut Romaniei lista persoanelor care au obtinut vize la Ambasada Romaniei la Chisinau contra mita.
Agentia transmite cu referire la presa romana ca tara vecina a solicitat, la rindul sau, informatii suplimentare asupra diplomatilor sai suspectati de luare de mita in schimbul eliberarii vizelor pentru moldoveni. Din pacate, nu am obtinut nici un detaliu si Moldova nu a transmis investigarea cazului procuraturii romane. Am pornit o investigatie proprie ale carei rezultate vor fi facute publice, a declarat ministrul roman de Externe, Adrian Coraianu.

In opinia oficialului, deschiderea altor doua consulate romanesti in R.Modova ar rezolva problema cu acordarea vizelor. Nu dorim sa politizam scandalul cu diplomatii romani si nu dorim ca acesta sa devina o piedica in dialogul dintre R.Moldova si Romania, a subliniat ministrul.

Politicieni romani sustin ca ar fi logic ca scandalul sa fie solutionat pe cale diplomatica. Adrian Severin, reprezentantul Partidului Social-Democrat din Romania, admite ca unii diplomati romani ar putea fi implicati in mituiri, dar a mentionat ca relatiile dintre tari civilizate prevad organizarea unor conferinte de presa in care se anunta despre lucrurile de scandal care vizeaza doua tari, pe cind ceea ce s-a intimplat este un gest politic, iar Romania va avea probleme cu Uniunea Europeana din cauza acestui scandal, atunci cind va dori sa intre in spatiul Schengen.

La sfirsitul saptaminii trecute, Ministerul Afacerilor Interne de la Chisinau a anuntat ca un factor diplomatic roman este suspectat de implicare in schema abuziva de acordare a vizelor contra mita.

INFOTAG

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ