Chişinăul va prelua experienţa Moscovei

0
40

Autorităţile interimare ale capitalei au decis să preia experienţa Moscovei în domeniile de gestionare a fondului locativ şi de înverzire a oraşului. Aflat, zilele trecute, într-o vizită de documentare în capitala Federaţiei Ruse, un grup de lucru de la Primăria municipiului Chişinău, din care au făcut parte Mihai Solcan, directorul Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Eliferie Haruţa, director interimar la Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi şi Tudor Maniv, directorul Regiei „Autosalubritate”, a avut mai multe întrevederi cu specialişti din domeniul gestionării fondului locativ, a drumurilor şi podurilor, amenajării spaţiilor verzi. De asemenea, ei au vizitat Uzina de prelucrare a deşeurilor menajere nr. 2 şi au avut o întrevedere cu reprezentanţii Departamentului Relaţii Externe al Primăriei Moscovei.
Programul delegaţiei în capitala Federaţiei Ruse a debutat cu o vizită la Departamentul gospodăriei locativ-comunale şi amenajare a Guvernului Moscovei, după care specialiştii administraţiei municipale s-au deplasat într-o unitate administrativ-teritorială a oraşului şi la blocul locativ care a obţinut primul loc în cadrul concursului „Cea mai amenajată curte locativă din Moscova – 2007”. În cadrul acestor întrevederi au fost abordate subiecte ce ţin de stadiul actual şi de perspectivele reformei locativ-comunale, ce se implementează în momentul de faţă în ambele urbe. Ulterior, grupul de lucru de la Primăria Chişinău a vizitat unul din cele 125 de Centre Unice de Informare din Moscova, unde s-au familiarizat cu modul de funcţionare al acestora. Totodată, delegaţia moldovenească s-a întreţinut cu reprezentanţii Centrului pentru susţinerea fuzionării locatarilor de locuinţe private de pe lângă Prefectura Districtului Administrativ-Central al Moscovei.
Directorul Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Eliferie Haruţa, a vizitat una din pepinierele din capitala Federaţiei Ruse, unde a avut întrevederi cu reprezentanţii serviciului respectiv din cadrul Guvernului oraşului Moscova şi a luat cunoştinţă cu activitatea acestei structuri. Anual, în Moscova se plantează circa 17 milioane de lalele şi câteva milioane de alte specii de flori.

http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20770&cat=Cotidian National&rub=Social&num=61

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ