Chivu – Covalciuc şi un nou început

0
46

Naţionala noastră nu prea mai are şanse să se califice la EURO – 2008, totuşi, meciul cu Malta poate însemna un nou început pentru tricolori.

O eventuală victorie în faţa maltezilor poate să-i propulseze pe Covalciuc&Co pe locul cinci sau patru în grupă. Pardon, am uitat că Sergiu Covalciuc nu va juca. Mijlocaşul lui Spartak Moscova a suferit o intervenţie chirurgicală şi este indisponibil. Ceea ce ni se întâmplă nouă cu accidentarea lui Covalciuc, li se întâmplă şi fraţilor de peste Prut. Cristi Chivu nu va putea evolua, sâmbătă, cu Olanda, pentru că a fost operat la piramida nazală. În România s-a făcut mare tam-tam pe seama absenţei lui Chivu, însă la noi nu prea s-a comentat lipsa lui Covalciuc. Şi asta nu pentru că presa din R. Moldova nu a mediatizat suficient cazul, ci pur şi simplu există o diferenţă de atitudine şi de mentalitate între Chivu şi Covalciuc.
Cristi Chivu este un adevărat lider, care joacă cu trup şi suflet fiecare meci. El nu face deosebire între echipa sa de club, care îl plăteşte, şi naţionala României. Mai mult, acesta a spus că meciurile naţionalei sunt mai importante. Jucătorul Romei le-a scris o scrisoare colegilor săi în care le cere scuze pentru că nu va putea juca cu Olanda. „Mă simt vinovat. Dacă aş fi fost mai atent aş fi reuşit, oare, să evit acel cot primit în figură? Dacă nu mă operam, aş fi putut să fiu pe teren la Rotterdam? Eram dispus să intru pe teren cu sau fără mască, dacă blestemata asta de respiraţie ar fi intrat în limitele minime ale normalităţii. Cu durerea m-aş fi descurcat. Sper ca voi, dragi colegi, să mă iertaţi pentru că nu sunt alături de voi. Eu, deocamdată, nu pot să mă iert. Sper să vă gândiţi şi la mine când intraţi pe teren, aşa cum vă gândiţi şi la acele milioane de oameni care aşteaptă „posibilul””.
În cazul lui Covalciuc se întâmplă acelaşi lucru, cu o singură diferenţă – doar atunci când joacă pentru Spartak. Chiar dacă este un jucător talentat şi de mare clasă, Covalciuc nu pune sufletul atunci când joacă pentru Moldova. Aproape de fiecare dată, acesta tratează meciurile naţionalei ca pe nişte partide amicale. Probabil, îi este frică să nu se accidenteze, pentru ca ulterior să-şi poată câştiga în voie banii la echipa sa de club. Cred că lipsa de atitudine şi indiferenţa unor jucători a făcut ca naţionala noastră să intre într-un tunel de regresiune, paralel cu cel al stagnării, iar acum ocupăm ultimul loc în grupă. Jucătorii lui Dobrovolski pot să schimbe această percepţie a publicului în meciul cu Malta şi Ungaria. Aceasta este singura lor şansă să se revanşeze faţă de publicul din R. Moldova.

autor: Vitalie HADEI

http://www.jurnal.md/article/2861/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ