Cinste eroilor! De 9 mai, ostașii înhumați la Cimitirul Eroilor Români, comemorați

0
156
Unire
  1. Cinste eroilor! De 9 mai, ostașii înhumați la Cimitirul Eroilor Români, comemorați

Eroii nu mor niciodată, rămân mereu vii în sufletele noastre. Cu flori şi drapelul României în mână. Aşa au fost pomeniţi de tineri şi bătrâni cei 3.000 de ostaşi din România, Germania, Franţa, Serbia dar şi alte ţări, care au căzut pe frontul de luptă în primul şi al doilea război mondial. De 9 Mai au fost comemoraţi şi ostaşii înhumaţi în cimitirul Eroilor Români din Capitală. Aşa cum cere tradiţia, preoţii au oficiat o slujbă de pomenire, iar cei prezenţi au adus un minut de reculegere în memoria celor căzuţi la datorie în primul şi cel de-Al Doilea Război Mondial. Soldaţii au fost pomeniţi de tinerii de la Asociaţia Unirea-ODIP, dar şi de alte partide unioniste, care s-au arătat indignaţi de starea dezastruoasă în care a ajuns cimitirul.

https://10tv.md/2018/05/09/video-cinste-eroilor-de-9-mai-ostasii-inhumati-la-cimitirul-eroilor-romani-comemorati/

 

  1. România a cumpărat mărfuri din Republica Moldova de trei ori mai mult decât Rusia

România se află în fruntea țărilor din lista celor în care ajung mărfuri din Republica Moldova. Potrivit datelor statistice, în primele trei luni ale anului 2018, în România au fost importate mărfuri din Republica Moldova în valoare de peste 166 de milioane de dolari, cu 29% mai mult decât în ianuarie-martie 2017.

http://infoprut.ro/49953-romania-cumparat-marfuri-din-republica-moldova-de-trei-ori-mai-mult-decat-rusia.html

 

  1. Programul zilei de 9 mai: Socialiștii organizează un marș, iar democrații concert

Ceremonia consacrată Zilei Victoriei împotriva fascismului, la Complexul Memorial „Eternitate”, va începe la 09.00. La eveniment și-a anunțat participarea conducerea țării, în persoana președintelui Igor Dodon, premierului Pavel Filip și președintelui Parlamentului Andrian Candu, scrie IPN.

https://www.timpul.md/articol/programul-zilei-de-9-mai-socialitii-organizeaza-un-mar-iar-democraii-concert-130226.html

 

  1. Primari din Republica Moldova şi România se reunesc pe 11 mai la Chişinău

La data de 11 mai, 2018, la Chișinău, va avea loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova.

În acest context, peste o sută de primari din România și Republica Moldova se vor reuni pentru a discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale din România și Republica Moldova.

https://deschide.md/ro/stiri/social/30611/Primari-din-Republica-Moldova-%C5%9Fi-Rom%C3%A2nia-se-reunesc-pe-11-mai-la-Chi%C5%9Fin%C4%83u.htm

 

  1. Autorităţile din Republica Moldova au sărbătorit Ziua Europei

Astăzi este Ziua Europei, o zi in care se sărbătoreşte pacea şi unitatea pe continetul european. Şi la Chişinău a fost marcat evenimentul printr-un concert în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt.

http://tvrmoldova.md/actualitate/autoritatile-din-republica-moldova-au-sarbatorit-ziua-europei/

 

  1. Poliţiştii din Republica Moldova şi din România încearcă să prevină, împreună, accidentele

Poliţia din Republica Moldova şi cea din România s-au gândit că, împreună, pot să atragă mai bine atenţia şoferilor vitezomani şi a celor care se urcă obosiţi la volan. Oamenii legii au format echipe comune în patru puncte de frontieră si au oprit şoferii pentru a le aminti să circule regulamentar.

http://tvrmoldova.md/actualitate/politistii-din-republica-moldova-si-din-romania-incearca-sa-previna-impreuna-accidentele/

 

  1. Autorităţile RM omagiază Ziua Victoriei. Şalaru: La 9 mai, basarabenii au fost cufundaţi în bezna sovietică

În context, Anatol Şalaru a ţinut să sublinieze că ziua de 9 Mai pentru românii basarabeni, reprezintă momentul în care, pentru 45 de ani au fost cufundaţi în bezna sovietică. ”Pentru românii din Basarabia şi Bucovina începea calvarul deznaţionalizării. Jertfele ostaşilor români, inclusiv din Basarabia, nu au putut opri tăvălugul istoriei şi nici monstrul din răsărit. Pentru poporul român este o zi tristă.”

http://epochtimes-romania.com/news/autoritatile-rm-omagiaza-ziua-victoriei-salaru-la-9-mai-basarabenii-au-fost-cufundati-in-bezna-sovietica—274196

 

  1. Modificarea Constituţiei: se va prevedea oficial politica unionistă! Procesul a început astăzi.

Astăzi, în faţa notarului public, s-a pus bazele Grupului de Iniţiativă Cetăţenească privind începerea procesului oficial de modificare a Constituţiei. Scopul acestuia îl reprezintă colectarea de semnături în toate oraşele României cu scopul expres de a se propune modificarea constituţiei Ţării, în vederea introducerii unei prevederi cu privire la Politica Unionistă a Statului. Un astfel de preambul a existat şi în constituţia Germaniei de Vest şi care prevedea obligaţia statului de a se îngriji de toţi germanii, inclusiv de cei aflaţi în diaspora şi dreptul la autodeterminare.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/modificarea-constitutiei-prevedea-oficial-politica-unionista-procesul-inceput-astazi-1_5af33606df52022f75c68a34/index.html

 

  1. Cu tricolorul la piept si drapele fluturand in aer, zeci de oameni s-au adunat la Cimitirul Eroilor din Chisinau pentru a-i comemora pe ostasii cazuti pe campul de lupta in Primul si al Doilea Razboi Mondial

Manifestantii au tinut un minut de reculegere in timp ce era intonat imnul de stat.

Cei prezenti la eveniment spun ca aici se afla locul de veci al eroilor de diferite etnii cazuti pe campul de lupta si ca aici ar trebui sa aiba loc actiunile de comemorare, nu in Piata Marii Adunari Nationale cu concerte, blindate si focuri de artificii.

http://mobi.protv.md/stiri/actualitate/cu-tricolorul-la-piept-si-drapele-fluturand-in-aer-zeci-de-oameni—2241721.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ