Ciolacu Ion – EU VREAU UNIREA

5
215

EU VREAU UNIREA!!!

      ”Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi…”  (GRIGORE VIERU )

Sunt ”un fir de iarbă” dintre Prut și Nistru, cu numele de Ion Ciolacu. Fir de iarbă ce a stat și mai stă în calea rușilor către Europa, sunt român – deci, apăr românimea de rusificare și nu numai. Sunt iarbă, ce e strivită zilnic de obrăznicia deznaționalizării și a mancurtizării populației dintre cele două șuvoaie de lacrimi. Sunt iarbă crescută din lacrimi de dor, de dor de MAMĂ, e cel mai dureros lucru să crești orfan, deci, VREAU UNIREA – pentru reîntregirea familiei, pentru ca mama să-și cunoască pruncul și el mângâierea ființei ce ia dat viață, pentru că sunt fir de iarbă ce iubește și stă în vamă ore în șir, pentru a putea iubi românește.

Sunt fir de iarbă cu mireasmă din Carpați, Carpații simbolizând demnitatea noastră, de la ei am învățat să stăm cu fruntea sus, în ciuda tuturor furtunilor ce se abat asupra neamului. Ca orice fir de iarbă cunosc pământul pe care am crescut, apele ce-mi potolesc setea, soarele ce mă încălzește, vântul ce mă mângâie. Prin urmare, ar fi deprisos să motivez argumentat de unde vin si cine sunt, si doar sunt un simplu fir de iarbă, cine mi-ar mai atrage atenție?

Dar, Dumnezeu mi-a dat darul să pot citi ce spun stelele: Luceafărul națiunii noastre Mihai Eminescu ne-a luminat, rostind – ”Suntem români și punctum”, este cea mai mare nestemată a românismului și cu toții trebuie să ne călăuzim de această lumină, doar urmând-o vom izbuti să ieșim din tunelul rătăcirii, spre a ne redobândi indentitatea națională de odinioară. Vasile Alecsandri – steaua diplomației românești, a scris mărețele versuri din HORA UNIRII, prin care spune totul ” Hai să dăm mână cu mână/ Cei cu inima română,/ Să-nvârtim hora frăției/ Pe pământul Românie!… Măi muntene, măi vecine,/ Vină să te prinzi cu mine/ Și la viață cu unire,/ Și la moarte cu-nfrățire!…”. Marele Grigore Vieru zicea: ”Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am vista să trec Prutul”, acesta e visul unei stele, e visul unui nor, a unui fir de iarbă, a unui român rămas dincolo…
Eu VREAU UNIREA, deoarece doar ea ne poate salva ca națiune ce a existat, există și va exista pe acest pământ. Am rezistat cu greu 200 de ani, e timpul să nu mai lăsăm lucrurile așa cum sunt și să le aducem la normalitatea lor firească.

5 COMENTARII

  1. Mi-au dat lacrimile la citirea acestui superb mesaj de suflet … Sa ne ajute Dumnezeu sa ne regasim curând între aceleasi frontiere , într-o Românie Mare si Puternica , mândra de originea ei latina !!!

LĂSAȚI UN MESAJ