CLUBUL DE LECTURI URBANE – lansat la Bălți

1
53

602052_354880507950433_1977554242_n[1]Astăzi, 13 martie, Filiala Platformei Civice „Acțiunea 2012” de la Bălți a lansat prima ediție a Clubului de Lecturi Urbane. Printre participanți s-au numărat personalități de elită din municipiu, profesori și tineri ce și-au anunțat participarea în cadrul acestul club. Proiectul se va desfășura pe parcursul lunilor martie – mai 2013, lansarea având loc în pofida tuturor opunerilor și piedicilor venite din partea reprezentanților locali ai Primăriei, care s-au arătat vădit deranjați de inițiativa în cauză, ceea ce demonstrează indiferența și lipsa de interes a autorităților în vederea stimulării tinerei generații prin orice tip de acțiuni culturale.

CLUBUL DE LECTURI URBANE este inițiat cu scopul de a încuraja tinerii în vederea sporirii interesului acestora pentru lectură, de a forma o nouă societate civilă responsabilă prin preluarea unor exemple demne de urmat, inspirate din cărți, cât și de a majorara numărului cititorilor tineri fideli bibliotecilor. În acest sens fiind organizate ședințe bilunare ale clubului, conferințe, dezbateri, lecture publice, dar și o serie de cursuri tematice, de dezvoltare a abilităților personale, la care tinerii înscriși vor avea posibilitatea să-și valorifice capacitățile proprii în vederea obținerii experienței, dar și să participe la variate acțiuni culturale.

„Sunt un adolescent în formare. Chiar dacă sunt tentat de tot ce înseamnă inovație, îmi planific în așa fel timpul, încât să reușesc să citesc. Cărțile mă motivează, mă inspiră și îmi dezvoltă personalitatea, oferindu-mi posibilitatea să-mi aprofundez cunoștințele și să-mi aleg modele fidele ce mă formează. Sunt sigur că acest proiect va da roade în rândul generației tinere și mă bucur că a fost lansat anume la Bălți”, a ținut să menționeze Andrei, unul dintre tinerii prezenți la lansarea proiectului.

Reamintim că CLUBUL DE LECTURI URBANE este organizat de către Platforma Civică „Acțiunea 2012” și urmează să fie lansat și-n alte localități din stânga Prutului, precum Chișinău și Nisporeni. Proiectul se va încheia cu o festivitate de premiere a finaliștilor în luna mai, celor mai active tineri oferindu-li-se posibilitatea de a participa la o Școală de Cultură și Afirmare Românească ce se va desfășura pe parcursul anului în România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ