CoE va contribui la asigurarea implementării în totalitate a Strategiei Naţionale Anticorupţie

0
50

Consiliul Europei (CoE) va continua să ofere expertize în elaborarea unui set de documente care reglementează partidele politice, finanţarea acestora, campaniile electorale, conflictul de interese, incompatibilităţile şi imunităţile, a declarat Cornel Virgiliu Calinescu, expert anticorupţie în proiectul MOLICO-Moldova, citat de Info-Prim Neo.

Calinescu a spus că obiectivul general al proiectului este asigurarea implementării în totalitate a Strategiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul proiectului importanţă mare va fi acordată pregătirii profesionale a jurnaliştilor în domeniul investigaţiilor, inclusiv elaborarea unui manual a jurnalistului în investigaţiile anticorupţie, precum şi promovarea deontologiei profesionale în executarea acestei sarcini.

De asemenea se va lucra cu procurorii, investigatorii în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

Joseph Hopkinson, expert în domeniul combaterii fenomenului de spălare a banilor în cadrul proiectului, a declarat că pe durata programului s-a reuşit convocarea unei mese rotunde internaţională la care a fost pusă în discuţie ultima variantă a unui proiect de lege în acest sens. Acest proiect se află la etapa finală de discuţii şi în curând va fi înaintat Parlamentului spre adoptare. De asemenea, au fost asistate autorităţile în elaborarea unei strategii naţionale şi a unui plan detaliat de acţiuni pentru implementarea acestei legi.

Proiectul MOLICO-Moldova este o continuare a proiectului PACO. Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de 3 ani, fiind iniţiat în decembrie 2006. Bugetul proiectului este de 3,4 milioane de euro. http://www.info-prim.md/?x=&y=7175

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ