Colegii primarului din Drăsliceni nu admit că a fost vorba de o sinucidere

0
71

Foştii colegi ai lui Andrei Buzu neagă varianta prezentată de organele de anchetă, potrivit căreia primarul de Drăsliceni s-ar fi sinucis.
Totodată, consilierii din Drăsliceni consideră că, deşi în primărie existau mai multe probleme, acestea nu erau de natură să determine un asasinat.
Majoritatea persoanelor cu care Andrei Buzu s-a întâlnit în ultimele zile, au atras atenţia că primarul era abătut şi vădit speriat.

Moartea subită a primarului din satul Drăsliceni, raionul Criuleni, Andrei Buzu, trupul căruia a fost descoperit sâmbăta trecută într-o fântână din apropierea casei unde locuia, continuă să rămână acoperită de mister. Reprezentanţii Departamentului pentru Cazuri Excepţionale din cadrul Procuraturii Generale, care anchetează cazul, afirmă că până în prezent nu dispun de prea multe detalii privind acest caz. Deşi există mai multe bănuieli, organele de anchetă nu se pot pronunţa întrucât urmează să interogheze martorii şi să stabilească exact circumstanţele în care s-a produs crima.
Colegii fostului primar de Drăsliceni sunt de părere că, deşi în primărie existau mai multe probleme, acestea nu erau de natură să determine un asasinat.
Potrivit lui Petru Buzu, consilier PPCD în consiliul local Drăsliceni a declarat pentru FLUX că nu a sesizat vreo problemă care să-l vizeze direct pe primarul Andrei Buzu. „Ultima dată am discutat cu domnul primar miercuri, pe data de 1 august şi mi s-a părut destul de calm. Mi-a zis ca se confruntă cu o problemă legată de un tender care a avut loc pe data de 30 iulie şi care viza obţinerea unei sume de bani în valoare de 50 de mii de lei, bani destinaţi pentru încălzirea şi gazificarea grădiniţelor”, a spus consilierul creştin-democrat. Totodată el a negat categoric varianta prezentată de poliţie prin care se lăsa să se înţeleagă că este vorba de o sinucidere. „Nu sunt de acord cu aceste bănuieli. Mi se pare absurd ca un om gospodar, la vârsta de doar 43 de ani, care are şi o mică afacere şi o familie cu trei copii, să se sinucidă. Problemele cu care se confruntă Primăria nu sunt atât de mari. Ar fi fost o cu totul altă situaţie dacă aceste probleme ar fi apărut peste 4 ani, la sfârşitul mandatului, dar acum ele sunt doar chestiuni de lucru pe care orice primărie le are. Nu ştiu dacă a fost un omor la comandă, dar sunt sigur că în acest caz este vorba de un asasinat şi nu pot accepta nici o versiune din care rezultă că Andrei Buzu s-ar fi sinucis”, a mai spus Petru Buzu.
La rândul său, primarul satului Măgdăceşti, Lidia Tentiuc, afirmă însă că, în ultima perioadă primarul din Drăsliceni i s-a părut derutat şi abătut. „L-am cunoscut bine pe Andrei Buzu, am fost şi colegi de şcoală, eram în clase paralele şi ne înţelegeam bine. În ultima perioadă, în special după ce a câştigat fotoliul de primar am început să ne întâlnim mai des. Ultima dată când ne-am întâlnit a fost joi seara, cu două zile înainte de a afla cutremurătoarea veste. Era destul de derutat şi abătut. Mi-a zis că se confruntă cu o serie de probleme în cadrul primăriei, dar nu mi-a spus detalii. Din câte am înţeles, existau divergenţe în cadrul consiliul local, deşi nu cred că acest detaliu ar fi relevant în ceea ce priveşte investigarea acestei crime”, a spus primarul din Măgdăceşti. La rândul său, Lidia Tentiuc nu crede că în acest caz se poate vorbi de o sinucidere. „Andrei Buzu era un om cumsecade, foarte cumpătat şi calculat. Nu era un tip dur, dorea să rezolve toate conflictele pe care amiabilă. Cunosc despre câteva cazuri intentate împotriva primăriei, dar era vorba de nişte litigii obişnuite. De asemenea, existau câteva probleme legate de iazul din localitate şi de şcoala din sat care îl preocupau în mod deosebit, dar nu mi-a zis nimic de careva probleme grave pe care să le fi avut”, a conchis primarul din Măgdăceşti, Lidia Tentiuc.

sursa:flux.md�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ