Colegiul National de Viticultura si Vinificatie va deveni o institutie model

2
71

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a convocat o sedinta la tema reorganizarii Colegiului National de Viticultura si Vinificatie din Chisinau (CNVVC).
In cursul sedintei, presedintele a fost informat despre desfasurarea activitatii concernului „Vitis-Moldova”, creat, prin hotarire de Guvern, de catre Intreprinderea de Stat Combinatul de Vinuri „Cricova” SA si I.S. „Colegiul National de Viticultura si Vinificatie din Chisinau”. Concernul „Vitis-Moldova” a fost instituit in scopul consolidarii capacitatilor manageriale si ameliorarii starii de lucruri la Colegiul National de Viticultura si Vinificatie, principala institutie de invatamint mediu de specialitate care asigura economia nationala cu cadre in domeniul viti-vinicol.
Presedintele a reiterat importanta reanimarii Colegiului National de Viticultura si Vinificatie, cea mai veche si singura institutie de invatamint din tara specializata in pregatirea cadrelor de veriga medie pentru complexul viti-vinicol, implicit avind in vedere atentia acordata de conducerea tarii dezvoltarii sferelor viticulturii si vinificatiei.
Seful statului s-a referit la necesitatea elaborarii unui program de modernizare si de consolidare a bazei tehnico-materiale a colegiului CNVVC si de pregatire de aniversarea a 170-a a fondarii institutiei de invatamint respective. Acesta urmeaza sa prevada efectuarea lucrarilor de reparatii capitale ale blocurilor de studii, caminelor studentesti, cantinei, altor obiective din cadrul colegiului. Colegiul National de Viticultura si Vinificatie, cu mari traditii in domeniul pregatirii cadrelor in sfera viti-vinicola, trebuie sa devina o institutie model printre colegiile agricole din tara, a mentionat presedintele.
La sedinta au participat prim-viceprim-ministrul Igor Dodon, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Anatolie Gorodenco, directorul Agentiei Agroindustriale „Moldova-Vin”, Iurie Carp, viceministrul Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, Anatol Turcanu, consilierul prezidential in problemele complexului agroindustrial si ale administratiei publice, Petru Griciuc.

http://www.moldova-suverana.md/

2 COMENTARII

  1. Sunt studenta in anul III la CNVVC si pot sa spun ca-i un colegiu cu perspectiva,mai mult de cit atit este unicul colegiu cu asa profil.Ma mindresc ca invat aici,unde am intilnit profesori demni de respactul nostru.Informatia pe care o culegem aici zi de zi este cea mai buna.Despre el pot vorbi mult intrucit este cea mai veche institutie de invatamint din Republica.Voi fi si mai fericita cind voi iesi in anul IV cu diploma.Sunt foarte fericita ca in sfirsit cineva sia dat seama de marea necesitate de renovare a intregului complex al CNVVC.Sper ca promisiunile vor fi respectate in viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ