Comisia Europeana nu are nimic de comentat in legatura cu acordarea cetateniei romane pentru locuitorii din R. Moldova

0
55

Comisia Europeana nu are nimic de comentat in legatura cu acordarea cetateniei romane pentru locuitorii din R. Moldova, intrucat problema cetateniei este un aspect care tine de competentele nationale ale fiecarui stat membru, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului UE, Emma Udwin, transmite Rompres, citata de Info-Prim Neo.

Referindu-se la recenta propunere a Romaniei de a participa la proiectul pilot de infiintare si functionare a unui centru comun de vize la Chisinau, Emma Udwin a precizat ca la Bruxelles sunt asteptate o serie de date suplimentare din partea Bucurestiului.

Aceasta clarificare vine dupa ce, intr-un interviu publicat recent, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat UE si NATO ca nu iau pozitie fata de acordarea cetateniei romane pentru solicitantii din R. Moldova.

Potrivit presedintelui Romaniei Traian Basescu, la autoritatile de la Bucuresti sunt depuse circa 800 de mii de cereri de la cetateni ai R. Moldova privind acordarea sau redobandirea cetateniei romane.

http://www.azi.md/news?ID=43459

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ