Compania Moldtelecom a lansat serviciul de telefonie mobilă în baza tehnologiei CDMA 2000

0
52

Operatorul naţional de telefonie fixă, Moldtelecom, a lansat joi, 1 martie, reţeaua de telefonie mobilă în standardul CDMA 2000 în banda de frecvenţe de 450 MHz. Serviciul va fi prestat de noul operator de comunicaţii mobile, care face parte din componenţa Moldtelecom – Unite.
Directorul general al companiei Moldtelecom, Gheorghe Ursachi, a menţionat cu ocazia lansării comerciale a noii reţele mobile că „Unite”- provine de la cuvântul unire şi i-a îndemnat pe Voxtel şi Moldcell să devină parteneri ai noului operator şi nu concurenţi.

Ursachi a subliniat că tehnologia CDMA 2000 este una „puţin costisitoare atât pentru Moldtelecom, cât şi pentru abonaţi”.

Solicitat de BASA-press, Dorian Postevca, vicedirector comercial al companiei Moldtelecom, a precizat că politica tarifară a noului operator va fi accesibilă pentru majoritatea potenţialilor sau existenţi clienţi ai telefoniei mobile. „Sunt sigur că la ora actuală, „Unite”- este cea mai convenabilă ofertă existentă pe piaţa comunicaţiilor mobile”, a subliniat Postevca.

„Până la finele acestui an, compania planifică să atingă un număr de abonaţi de ordinul zecilor de mii”, a afirmat vicedirectorul comercial al companiei Moldtelecom.

Aceeaşi sursă a menţionat că volumul investiţiilor efectuate pentru lansarea noii reţele sunt estimate la peste 400 mln de lei, mijloace care au fost utilizate pentru procurarea de echipamente şi dezvoltarea infrastructurii. În special, noul operator este dotat cu utilaje produse de către companiile Huawei Tecnologies Co LTD din China, Iskratel din Slovenia şi Intracom din Grecia.

Vicedirectorul comercial al companiei Moldtelecom a mai spus că cu ocazia lansării serviciului „Unite”, compania propune terminale CDMA la preţul promoţionale. Astfel, cele mai ieftine telefoane sunt propuse la preţul de 700 lei şi 1 000 lei. La fel, toate ofertele lansate de companie presupun bonusuri în minute naţionale.

Potrivit lui Postevca, apelurile trimise şi primite de la operatorii GSM către reţeaua CDMA vor fi taxate la tariful unui apel naţional. Aceeaşi sursă a precizat că există posibilităţi de a efectua apeluri şi cu regiunea transnistreană, dar la alte tarife.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ