Compozitorul Eugen Doga este omagiat in Elvetia.

0
79

In contextul celebrarii „Anului Eugen Doga”, Ambasada Republicii Moldova in Elvetia in cooperare cu Asociatia moldo-elvetiana „Prietenii Moldovei”, a organizat in perioada 15-20 noiembrie curent, un program cultural cu participarea compozitorului, Eugen Doga.
La 16 noiembrie, Eugen Doga a concertat pentru publicul elvetian cu „O seara de neuitat”. La eveniment au fost prezenti membri ai Asociatiei si ai diasporei moldovenesti, reprezentanti ai mediilor academice si de creatie din Elvetia, membri ai corpul diplomatic strain acreditat la Geneva. Creatiile artistului au fost inalt apreciate de publicul elvetian.

Programul cultural al compozitorului a inclus vizitarea mai multor institutii culturale din Zurich, Aargau si Geneva. De asemenea, maestrul Eugen Doga a vizitat Palatul Natiunilor si Conservatorul Muzical din Geneva.

Amintim ca potrivit unui proiect de hotarare aprobat de Parlament, anul 2007 a fost desemnat in R. Moldova drept “Anul Eugen Doga” in legatura cu jubileul de 70 de ani, care a fost consemnat la 1 martie.

In acelasi context, Consiliul Municipal Chisinau a conferit compozitorului Eugen Doga, titlul onorific de cetatean de onoare al municipiului Chisinau, pentru merite dosebite in dezvoltarea culturii nationale si artei muzicale.

reporter.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ