Comuna Lipanesti are doi frati

0
204
  1. Heart Team: Mobilizare internațională la Sibiu pentru salvarea inimilor de copii

14 familii din România și Republica Moldova au primit cel mai frumos cadou înainte de sărbători – o șansă la viață pentru cei mai mici membri aflați în suferință din cauza unor grave afecțiuni ale inimii. Copiii, cu vârste între 7 luni și 15 ani, au fost operați cu succes la începutul lunii noiembrie la Spitalul European Polisano din Sibiu, costurile intrevențiilor fiind suportate în mare parte de Fundația Polisano și Fundația ”Healin Little Gearts” din Marea Britanie, în cadrul proiectului umanitar “Salvati Inimile Copiilor Români” care a reunit echipe de specialisti din Romania si Marea Britanie.

http://www.stiridesibiu.ro/?p=58893

 

  1. Gala Premiilor la Universitatea „George Bacovia”

Primul sărbătorit este chiar instituția noastră, Universitatea «George Bacovia», care, iată, a împlinit anul acesta 25 de ani de la înființare, iar doilea sărbătorit al nostru este domnul profesor universitar doctor Dumitru Marius Paraschivescu, care va primi cea mai înaltă distincție a Academiei de Științe a Republicii Moldova – Medalia «Dimitrie Cantemir» pentru întreaga sa activitate, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 70 de ani”, a declarat chiar de la începutul întâlnirii prof. univ. dr. Neculai Lupu, rectorul Universității „George Bacovia” din Bacău.

https://www.desteptarea.ro/gala-premiilor-la-universitatea-george-bacovia/

 

  1. Comuna Lipanesti are doi … frati. Zilele comunei, un succes

A fost sarbatoare mare in Lipanesti unde au fost organizate, de catre Primarie, Ziua comunei. Peste 3000 de persoane au participat la acest eveniment. Pe langa concursuri sau concerte, in cadrul sarbatorii a fost semnat si protocolul de infratire cu doua localitati din Republica Moldova in prezenta Ambasadorului Moldovei in Romania si a conducerii judetului Prahova.

http://prahova-news.ro/stire/galerie-foto-comuna-lipanesti-are-doi-frati-zilele-comunei-un-succes-1753

 

  1. Banca Molndială susţine financiar reforme ale justiţiei în Republica Moldova

Două proiecte din sectorul justiţiei, care vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, urmează a fi implementate cu suportul tehnic al Băncii Mondiale. Subiectul a fost discutat vineri, 10 noiembrie, de către ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, cu reprezentanţii Băncii Mondiale în Moldova.

http://tvrmoldova.md/justitie/banca-molndiala-sustine-financiar-reforme-ale-justitiei-in-republica-moldova/

 

  1. Viaţa politică din Basarabia în ajunul convocării Sfatului Ţării

În primăvara anului 1917, viaţa politică din Basarabia capătă o nouă culoare. Odată cu ieşirea la iveală a curentelor revoluţionare, oamenii încep a se asocia în jurul mai multor idei şi cerinţe pe care încearcă să le transmită autorităţilor.

Principalele probleme ale basarabenilor erau legate de traiul greu, problema agrară, analfabetismul, lipsa autonomiei culturale şi riscul de a intra în foamete. În Basarabia anului 1917, se bat două curente: cel socialist, care vedea ţara ca un teritoriu în cadrul Rusiei şi curentul unionist, care îşi lega viitorul doar de patria mamă, România.

 

http://tvrmoldova.md/sfatul-tarii-100-de-ani-file-de-istorie/video-viata-politica-din-basarabia-in-ajunul-convocarii-sfatului-tarii/

 

 

  1. Ambasada Rusiei la Bucureşti, despre declaraţiile lui Kuzmin privind unirea României cu Republica Moldova: Interpretare greşită, posibil din cauza traducerii

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti afirmă că declaraţii ale ambasadorului Valeri Kuzmin la o conferinţă desfăşurată la Suceava – pe tema unui referendum privind eventuala unire a Republicii Moldova cu România şi a intervenţiei ruse în Georgia – care au stârnit reacţii din partea opiniei publice din România au fost greşit interpretate, posibil din cauza traducerii „nu tocmai precise” şi a citării selective.

http://independent.md/ambasada-rusiei-la-bucuresti-despre-declaratii-lui-kuzmin-privind-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-interpretare-gresita-posibil-din-cauza-traducerii/#.WgdDQbVx2M8

 

  1. Drepturile locuitorilor din stânga Nistrului sunt frecvent încălcate, Promo-LEX

Asociația Promo-LEX constată într-un raport că în prima jumătate a anului nu au avut loc îmbunătățiri privind situația drepturilor persoanelor din stânga Nistrului. Potrivit unui comunicat de presă al asociației, citat de IPN, cele 33 de posturi vamale ilegale creează piedici pentru exercitarea dreptului la libera circulație, prin obligația de completare a „cărții migraționale”.

http://www.timpul.md/articol/drepturile-locuitorilor-din-stanga-nistrului-sunt-frecvent-incalcate-promo-lex-123585.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ