Comunicare rapidă și securizată între autoritățile din Republica Moldova și România. Rezultatele implementării proiectului „Infrastructura transfrontalieră”

0
130
  1. Comunicare rapidă și securizată între autoritățile din Republica Moldova și România. Rezultatele implementării proiectului „Infrastructura transfrontalieră”

Rezultatele implementării proiectului „Infrastructura transfrontalieră” și noile oportunități pentru Republica Moldova și România au fost prezentate, astăzi, de către directorul Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI, Andrian Șova în cadrul unei conferințe de presă.

http://www.realitatea.md/comunicare-rapida-i-securizata-intre-autorita-ile-din-republica-moldova-i-romania-rezultatele-implementarii-proiectului-infrastructura-transfrontaliera-video_50075.html

 

  1. UE, BERD şi BEI finanţează construcţia unui gazoduct între România şi Republica Moldova

Uniunea Europeană (UE), Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vor oferi un pachet de finanţare de 92 de milioane de euro pentru construcţia unei conducte de gaz natural între România şi Chişinău, potrivit unui comunicat al BERD.

http://www.zf.ro/companii/energie/ue-berd-si-bei-finanteaza-constructia-unui-gazoduct-intre-romania-si-republica-moldova-16033937

 

  1. Află cine sunt premianții de la „Gala TVR Moldova – Români pentru români” 2016

TVR Moldova a premiat exelența și performanța la cea de-a doua ediție a „Galei Premiilor TVR Moldova – Români pentru români”. Evenimentul este unic pentru spaţiul cultural din țară. Acesta premiază 10 personalități de onoare din Republica Moldova și întărește legăturile între românii de pe cele două maluri ale Prutului.

„Gala Premiilor TVR Moldova – Români pentru români” a fost și un prilej de reîntâlnire cu mari artişti atât din Bucureşti, cât şi din Chişinău: Dida Drăgan, Gabriel Dorobanţu, Basarabeanca, Nelly Ciobanu, Akord, Cristina Croitoru, Irina Rimes, Formaţia Catharsis, Alex Calancea Band, Fraţii Advahov, Guz.

http://unimedia.info/stiri/afla-cine-sunt-premiantii-de-la-gala-tvr-moldova-%E2%80%93-romani-pentru-romani-2016-125081.html

 

  1. Inaugurarea a două centre de informare ale României la Bălţi şi Ismail

La data de 15 decembrie, la Bălți (Republica Moldova), a fost inaugurat Centrul de Informare al României, proiect finanțat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în baza unui protocol semnat între MAE şi Universitatea „Alecu Russo” din Bălți. La ceremonia de inaugurare au participat ministrul educației din Republica Moldova, Corina Fusu, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, consulul general al României la Bălți, Mihail Baciu, directorul Direcției Strategie și Programe din cadrul Departamentului, Laviniu Enii, precum și rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Ion Gagim.

http://www.stiripesurse.ro/inaugurarea-a-doua-centre-de-informare-ale-romaniei-la-balti-si-ismail_1170306.html

 

  1. Partidul lui Dodon denunță acordul cu UE

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova vrea interzicerea unionismului și a prezenței NATO pe teritoriul republicii, precum și denunțarea acordului de asociere la UE.

Noul lider PSRM, Zinaida Greceanîi, continuă politica antioccidentală promovată de Igor Dodon.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/partidul-lui-dodon-denunta-acordul-cu-ue-731429.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ