RSS Feed

Comunicat Acțiunea 2012: Doar înainte!

februarie 29, 2012 by Românism

Adunarea generală a Platformei civice Acțiunea 2012, întrunită la sfârșitul săptămânii trecute în orașul Sfântu Gheorghe, a luat o serie de decizii menite să eficientizeze activitățile pentru susținerea unirii celor doua state românești.

Din punct de vedere organizatoric, au fost aleși membrii Consiliului de Reprezentare, pe o perioadă de un an, timp în care cei desemnați se vor ocupa de de planificarea şi îndeplinirea tuturor activităţilor Platformei.

În urma experienței acumulate până acum și a solicitărilor venite din partea voluntarilor s-a luat decizia de a oferi și persoanelor fizice posibilitatea de a se alătura Acțiunii 2012 în calitate de membri, prin completarea unui formular de adeziune. În acest fel, avansăm spre o nouă etapă a construcției unioniste pe care am demarat-o: de la o organizare bazată doar pe asociații și grupuri de inițiativă, la una care implică toată societatea civilă, pentru a putea transmite mesajul nostru și în afara ariei de răspândire actuale.

Un alt subiect abordat în cadrul întrunirii de la Sfântu Gheorghe a fost planul de acțiuni pentru anul 2012. Pentru luna martie, Platforma civică Acțiunea 2012 şi-a propus organizarea unei serii de evenimente, printre care:

* 2 martie – Tighina – Fântâna Eroilor – donații pentru urmașii celor 14 eroi morți în războiul moldo-rus
* 2 martie – Nisporeni – miting comemorativ pentru eroii căzuți la Nistru în 1992
* 3 martie – Bălți – marșul “Unirea a-nceput la Bălți”
* 3 martie – Iași – transmitere de mesaje către guvernele celor două state românești cu ocazia Reuniunii guvernelor României și Republicii Moldova
* 7 martie – București – proiecție de film și dezbatere despre războiul de la Nistru din 1992
* 18 martie – Cluj – proiecție de film și dezbatere privind anul 1812
* 25 martie – Chișinau – Marșul UNIRII. Sărbătoare cu participarea românilor de pretutindeni

După ce pe 25 martie românii de pe ambele maluri ale Prutului se vor regăsi la Chișinău pentru a sărbători ziua unirii Basarabiei cu România, alte evenimente pentru marcarea zilei de 27 MARTIE 1918 vor fi organizate în tot spațiul românesc.

29 februarie 2012
Platforma civică Acțiunea 2012

2 comments »

1. alin spune:

promovati, va rog, marsul de pe 25 inca incepand de acum, pentru ca toata lumea sa aiba timp sa faca pregatiri (transport, invoire serviciu pentru luni). eu voi fi prezent

2. Iulian spune:

Acțiunea 2012 avansează. 🙂