Comunicat al grupul Noii Golani

0
73

COMUNICAT

In ultima vreme, constatam cu dezgust ca unele organizatii incearca sa se foloseasca de actiunile realizate de grupul nostru pentru propriile interese.

Este cazul Forului Crestin Noua Dreapta, care pentru denumirea unei actiuni de comemorare a detinutilor politici legionari a folosit sintagma de „Eroii nu mor niciodata”, aceeasi pe care grupul nostru o foloseste din 2005 pentru campania de cinstire a eroilor Revolutiei din decembrie 1989.
Lipsa de originalitate a continuat pe 1 Decembrie cand, in cadrul unui miting, „nationalist-crestinii” au pus pe un banner numele de Basarabia pamant romanesc flancat de 2 cruci celtice, simbol politic de dreapta.

Prin acest comunicat dorim sa ne dezicem cu tarie de orice alaturare dintre grupul nostru si Noua Dreapta sau alti exponenti falsi ai romanitatii precum vadim tudor sau gigi becali.

„Basarabia pamant romanesc” este o campanie APOLITICA menita a-i apropia pe romanii de pe cele doua maluri ale Prutului, prizonieri in spatele unui zid informational creat de comunism si de continuatorii lui. Ea s-a bazat pana acum pe implicarea activa a tinerilor neindoctrinati, care nu merita sa fie asociati cu circul numit imagine politica.

Grupul de actiune NOII GOLANI, 10 decembrie 2007

NICIUN COMENTARIU

  1. Noua Dreapta nu si-a insusit mesajele voastre. Daca ele au corespuns cu ideile noii drepte atunci au fost propagate fara referire la originea lor. Daca eu am gresit personal cand am lipit stickerele voastre cu Basarabia „Pamant Romanesc” atunci imi cer scuze si voi incerca sa raspandesc doar ideile „originale” ale organizatiei din care fac parte.
    Cand vine vorba despre „insusirea” unor idei sau mesaje sunt de parere arogant termenul de „insusire” pentru ca sunt ideile pentru care militam toti.

  2. Oameni buni, nu are rost sa ne certam intre noi, noi Românii. Daca suntem Români cu adevarat, vom spune cu totii „Basarabia Pamant Romanesc”, indiferent cu cine simpatizam. In plus, Noii Golani nu ar trebui sa fie deranjati de faptul ca si alti Români au preluat mesajul acesta cu „Basarabia Pamant Romanesc”. Eu as fi fericit si nicidecum deranjat de chestia aceasta.
    P.S: cred ca ar fi mult mai mult de folos ca noi Românii sa fim uniti. Pentru mine personal, toti cei care vin cu ideii de genul „ND ne-a copiat, postand si ei „Basarabia Pamant Romanesc” mi se pare un lucru ridicol. Ce e rau in a face aceasta afirmatie? (Chiar as dori o explicatie in acest sens!). Mai bine ati avea in vedere tocmai mesajul vostru, alaturi de care este pusa harta Romaniei si doar a Republicii Moldova. Dragii mei, Basarabia inseamna si Buceagul si N Bucovinei. Cum puteti striga voi: „BAsarabia Pamant Romanesc”, cand voi nici macar nu arborati harta Basarabiei? Cred ca v-ar fi mai de folos unitatea Romanilor, decat certurile inutile. Oricum, eu va felicit pentru devotamentul vostru pentru neamul Românesc. Numai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ