Comunicat din partea organizatorilor campaniei "Deşteaptă-te, române!"

0
64

desteptareaAsistăm şocaţi la ultimile evenimente de la Chişinau: susţinători ai campaniei iniţiate de noi sunt hărtuiţi de autorităţile comuniste. Unii dintre aceştia, aflându-se chiar în mijlocul susţinerii examenelor de bacalaureat, s-au trezit cu echipe de procurori şi “experţi” care le-au confiscat calculatoarele şi i-au înştiinţat că sunt cercetaţi penal. Toate acestea s-au întâmplat din cauza unor comentarii publicate pe Internet, un spaţiu public al libertăţii de exprimare, conform tuturor normelor şi prevederilor legislaţiei. Nu au existat instigări la violenţă, ură naţională sau răsturnare a puterii de stat şi “anexare a Republicii Moldova la România”. Aceste acuzaţii sunt complet nefondate, având în vedere că vizitatorii şi-au exercitat doar dreptul la liberă exprimare.

Aceste acţiuni disperate ale autorităţilor se încadrează în seria de represalii care au avut loc în acest an asupra societăţii civile şi presei independente din Republica Moldova. Amintim aici cazul ziarelor Timpul şi Jurnal de Chişinău, dar şi a postului radio “Vocea Basarabiei”.

Dorim să reamintim faptul că „Deşteaptă-te române” este o campanie ce are ca scop informarea populaţiei dintre Nistru şi Prut despre România de astăzi şi istoria comună pe care o au cele doua state, România şi Republica Moldova.

În incheierile prezentate de către procurori este specificat şi numele site-ului Deşteaptă-te, române!, ceea ce ne obligă să reacţionăm prin a ne exprima solidaritatea faţă de cei cercetaţi penal.
Este nevoie, în continuare, de implicarea activă a tuturor românilor în acţiuni concrete. Doar astfel putem distruge zidul spiritual ce ne desparte.

13 iunie 2008
Colectivul www.desteptarea.info

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ