Comuniştii au pierdut şi la Buţeni

0
24

comunist

Comuniştii au pierdut şi la Buţeni
Candidatul Alianţei Moldova Noastră la funcţia de primar în satul Buţeni, Hânceşti, Anatol Postolache, a câştigat în cadrul alegerilor repetate de duminică, 1 iulie, devenind primar de Buţeni.
Amintim că Anatol Postolache a câştigat detaşat alegerile în această localitate încă pe 3 iunie, dar rezultatele de atunci au fost invalidate de către Judecătoria Hânceşti, la cererea contracandidatului său comunist Alexei Ieremia. Postolache a calificat decizia de atunci a instanţei drept una politică, luată sub presiunea partidului de guvernământ, iar sute de locuitori din Buţeni au blocat în semn de protest şoseaua Hânceşti-Chişinău. După anunţarea alegerilor repetate comuniştii au încercat să-l scoată din cursa electorală pe Anatol Postolache, solicitând CEC-ului să-l excludă din buletinul de vot pentru alegerile repetate din 1 iulie, tentativă care însă a eşuat.
Solicitat să comenteze pentru FLUX victoria sa în alegerile de duminică, Anatol Postolache a declarat: „Oamenii au aşteptat cu nerăbdare rezultatul alegerilor până seara târziu, anticipând o victorie. Rezultatele au fost întâmpinate cu focuri de artificii, de care vedem în sat numai în timpul Crăciunului. Chiar dacă în perioada desfăşurării alegerilor au fost prezenţi 12 colaboratori ai Comisariatului de poliţie, acest lucru nu i-a intimidat pe alegători să facă o alegere corectă, ci dimpotrivă, i-a încurajat să voteze pe cel care îi va ajuta să-şi soluţioneze problemele. Chiar dacă mă simt epuizat după cele întâmplate, eu voi fi mereu alături de consătenii mei, alături de satul Buţeni”, a spus Anatol Postolache.
Precizăm că din cei 1858 de persoane care s-au prezentat la urnele de vot, 1136 au votat pentru candidatul AMN, şi doar 688 pentru reprezentatul comuniştilor Alexei Ieremia.
Irina BOZIANU, FLUX

http://www.flux.md/c/pr100.php?action=show&idu=21467&cat=Cotidian National&rub=Politica&num=85

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ