Comuniştii contestă alegerile din Chişinău

0
51

Moldova
Ieri, în plenul parlamentului, deputatul Leonid Bujor a declarat că Alianţa „Moldova Noastră” consideră o aberaţie – atât din punct de vedere juridic, cât şi moral – cererea depusă la 20 iunie, la Judecătoria Centru, de către PCRM, care solicită amânarea validării alegerilor primarului general al capitalei.

Miercuri, cu puţin timp înainte ca instanţa de judecată să valideze scrutinul din 17 iunie, reprezentanţii Partidului Comuniştilor au solicitat amânarea cu două zile a chestiunii privind validarea rezultatelor turului doi de scrutin în Chişinău. Potrivit lui Gh. Gluşcenco, reprezentantul staffului PCRM, la baza acestei cereri stau cazuri ce necesită efectuarea unei anchete pentru a verifica dacă ele au dus la încălcarea legislaţiei electorale. „Dacă se va dovedi că a fost totul în regulă, nu va exista nicio contestaţie”, a menţionat el.

În opinia AMN, acest eveniment demonstrează o dată în plus agonia în care a căzut conducerea PCRM. Punând la îndoială rezultatele scrutinului, comuniştii uită că anume ei au comis şi au admis numeroase încălcări, au aplicat cele mai murdare procedee electorale, au utilizat mass-media publice; au implicat fără precedent factorul administrativ în propria favoare şi împotriva celorlalţi candidaţi. În declaraţia AMN se menţionează că, în loc să recunoască eşecul suferit şi să dea dovadă de corectitudine şi fairplay, reprezentanţii partidului de guvernământ demonstrează incapacitatea de a învăţa lecţia democraţiei, încercând să anuleze alegerea făcută de peste 60% din electoratul din Chişinău. AMN consideră că această tentativă poate dezbina societatea, iar responsabilitatea pentru posibilele urmări va reveni integral PCRM

http://www.timpul.md/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ