Comunistii vor miza pe sprijinul Bisericii in alegerile parlamentare din 2009, sustine presa de la Chisinau

0
57

Mai multe ziare de la Chisinau publica, vineri, materiale in care afirma ca Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) va miza pe sprijinul preotilor din cadrul Mitropoliei Moldovei in alegerile parlamentare din anul 2009, transmite Agentia DECA-press.
Publicatiile respective lasa sa se inteleaga ca PCRM ar fi deranjat de rezultatul inregistrat in alegerile locale din acest an (ponderea comunistilor s-a redus de la circa 46% in 2005 pana la 35-35% in 2007) si ca ar cauta acum solutii pentru electorala din 2009.
Presa face trimitere la o intrunire a preotilor ce a avut loc recent la Manastirea de la Condrita, la care a participat inclusiv IPS Vladimir si presedintele Vladimir Voronin, care este si lider al PCRM. Potrivit materialelor citate din „Timpul de dimineata”, „Flux” si „Moldavskie vedomosti”, seful statului i-a indemnat pe preoti sa faca agitatie in biserici in favoarea comunistilor, iar pentru a-i convinge pe preoti mai usor, le-a spus ca „primul comunist din istorie a fost Isus Hristos”.
Seful statului le-a mai dat de inteles preotilor ca situatia bisericii s-a schimbat in bine dupa venirea comunistilor la putere in 2001, aceasta beneficiind direct de sustinerea primelor persoane in stat.

 

http://www.deca.md/?cat=art_com&id=310

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ