Comuniștii vor sa arunce unioniștii in închisoare !

0
169

Ina Șupac, președintele fracțiunii Partidului Comuniștilor în Parlament, solicită Ministerului Justiției să verifice legalitatea activității Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” – ODIP, care, potrivit ei, nu ar avea dreptul să organizeze acțiunile unioniste din ultima perioadă.

Într-un comunicat de presă al PCRM se arată că Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” – ODIP, este o asociație obștească neguvernamentală, apolitică, nonprofit, înregistrată la 21 aprilie 2015, iar potrivit datelor indicate în Registrul de Stat al Organizațiilor necomerciale scopul acestea este promovarea tinerilor, culturii și limbii române.

odip

Membrii asociației precitate notifică în mod public obiectivele politice de bază, cum ar fi: promovarea valorilor naționale românești și unirea Republicii Moldova cu România. Actualmente, asociația ODIP desfășoară o campanie de colectare a semnăturilor în sprijinul „Unirii” și informează cetățenii: „care sînt beneficiile apropierii de frații de peste Prut.”.. Potrivit informației de pe site-ul asociației (www.odip.md) pe parcursul lunii iunie, vor fi amplasate 10 corturi, atît în Chișinău, cît și în alte localități din Republica Moldova pentru a strînge semnături, iar în luna iulie curent, tinerii vor merge în toate localitățile din Republica Moldova pentru a discuta cu cetățenii și a informa populația din mediul rural”, se spune în informația expediată.

În acest sens Șupac a solicitat Ministerului să verifice legalitatea înregistrării asociației și respectarea legislației în vigoare în realizarea activității sale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ