Concert 2007: Formatiei "Huliganii" i s-a refuzat viza pentru ca nu aveau "certificate de cantareti"

0
79

Pe data de 31 august vom organiza in Piata Universitatii din Bucuresti un concert, cu ocazia Zilei Limbii Romane dedicat Basarabiei (vezi www.concert.romanism.net). La concert vor participa 11 trupe, una din acestea fiind formatia de hip-hop „Huliganii”, din Chisinau. Dupa ce, cu foarte mari eforturi, am reusit sa ii programam pe cei 2 componenti ai trupei pentru a lua vize, functionarii din cadrul Consulatului roman de la Chisinau le-au respins cererea pe motiv ca… NU AU CERTIFICATE DE CANTARETI.

Pe cat de aberanta aceasta justificare, pe atat de scandaloasa, tinand cont de faptul ca in fata consulatului oricand gasesti un „binevoitor” care te ajuta sa iei viza pentru Romania cu sume variind intre 150-250 de euro.

Asta este ultima picatura care a umplut paharul nemultumirii noastre fata de felul in care Ministerul de Externe al Romaniei, prin „diplomatii” sai, isi bat joc de romanii din Basarabia. Intelegem ca nu sunt destule spatii pentru depunerea vizelor, intelegem si faptul ca autoritatile comuniste de la Chisinau nu coopereaza in acest proces, dar sa ajungi pana acolo incat sa-ti bati joc de o inititativa care doreste sa aproprie cele doua state in care limba romana este majoritara depaseste cu mult capacitatea noastra de a intelege.

Certificate de cantaret? O ultima farsa a celor de la Consulatul din Chisinau impotriva careia invitam pe toti care gandesc ca noi sa protesteze.

Joi, 23 august, de la ora 13.00 in fata Ministerului Roman(oare?) de Externe(aleea Alexandru, numarul 31, sector 1, Bucuresti -langa metroul Piata Victoriei) pentru a spune

Noii Golani – www.noiigolani.ro

NICIUN COMENTARIU

 1. Ce cacat…Sincer……….Inseamna ca suntem blocatzi pe „…picioru’ asta de Plai…”,foarte ignorat chiar de oamenii care ne conduc…Yup…Foarte aiurea…

  Ce pot sa zic:DATZI-NE CERTIFICATE DE CANTARETZI!!!!!!!!!!!

 2. Dupa mintea lor si vacile trebuie sa aibe certificat de rumegatoare ca sa poata rumega
  linistite. Oare cu ce ii deranja ca vin baietii aia sa cante, se plictisesc la servici?
  Cand o sa moara odata bosorogii astia comunisti si limitati care ne si conduc din pacate?
  Sunt sigur ca printre noi tinerii nu exista minti atat de aberante si imputite care
  incurca tot in jur cu toate ca rolul lor e dimpotriva, sa ajute la aranjarea lucrurilor,
  ca asta inseamna sa conduci, si sa bagi in tine din banii oamenilor.
  In locul lor mi-ar fi rusine sa mananc, mi-ar sta in gat cand stiu ca nu imi merit painea
  pe pamant.

 3. Trebuie sa stim ca dupa ’89, in cercurile inalte de conducere din „Statul independent Romania” au ramas agentii KGB si afiliatii acestora. Mai trebuie sa stim ca interesele lor sunt interesele Kremlinului, care are impresii de imperialism – intotdeauna le-a avut, si care nu ar scapa de sub papuc asa usor tara noastra. Va place sau nu, asta-i cruda realitate: suntem inca sub comunism mascat, si din pacate, nu prea putem face mai nimik. Daca aveti vreo idee buna, let me know;)

 4. Ce porcarie !
  In asemenea cazuri doar huiduiala lor insistenta si masiva, actiuni simultane – poate da roade mai bune. Nu strica si chemare in instante. De mediatizat cat mai mult. Mai vedeti si din care partid fac parte, sau fu inscaunati.
  Si sa se faca lumina !

 5. Cat timp tara noastra Romania va fi asa cum a hotarat Visarionovici Djugashvilly (stalin), la conducere vor fi uramsii celor trimisi de el la conducerea tarii NOASTRE!

 6. de vina suntem chiar NOI pt porcariile astea ca NOI iam pus la conducere pe acesti nemernici din 47 incoa
  cat despre aceste „certificate de cantareti” de care nam auzit niciodata si nici nu cred ca exista mai ales daca omu vrea doar sa viziteze tara nu prea vad rostul acestui document ca poate vrea doar sa cante asa cai place lui acum daca noi vrem sa cantam ne trebuie acest certificat?! o sa ma duc la politie si sai intreb daca am incalcat constitutie ca nam avut niciodata acest document dar am catat enorm de mult asta inseamna ca sunt un mare infractor cat despre huliganii ei abia incep sa fie nui asa domnilor politicieni??????

 7. cred ca astia de la consulate pot sa scorneasca cele mai traznite motive pt care sa nutzi dea viza
  da asta cred eu depinde cel mai mult de conducerea rm ca sunt niste natarai care nu vor sa mearga inainte ci bat pasu pe loc totushi eu cred ca dupa alegerile din 2009 se vor incalzi relatziile dintre RM shi Romania shi sper din tot sufletu ca va fi asha
  eu cred ca consulatu romana din chisinau purshisimplu este suprasolicitat insa daca voronin cu toata gasca lui permitea sa se deschida inca 2 consulate cred ca nu mai exista nevoi de certificat de cantaretz

  toata nedreptate asta se va termina doar dac in 2009 vor ieshi totzi la vot sa dea jos comunistii!!!!

  jos comunistii!!!

 8. intr-adevar este indignant comportamentul ministerului de externe, dar si cel putin neclar din punct de vedere economic. ce au dat vizele spre Romania?

  – mai putini turisti pe litoralul marii negre (noroc de cei moldoveni care au reusit sa ia pasapoarte romanesti)

  – traficul de autobuse si persoane s-a deplasat spre nord. azi ca sa plec cu un grup de oameni in olanda am luat ruta moldova-ucraina-polonia-germania-olanda, ruta putin mai lunga dar mai putin problematica. nu se cere vize de tranzit doar cea shenghen…

  pacat

 9. intr-adevar indubitabil, ceea ce se poate cere de la Basarabeni nu sunt vize … ci iertare, in numele celor care au gresit, aceasta campanie e binevenita pentru toata romania, cel puntzin asha cred eu ( sper ).

  Basarabia e Roamnia,

LĂSAȚI UN MESAJ