Concurs de eseuri pe tema Unirii, organizat la Bacău

0
59

 

Concurs de eseuri: „Uniți sub tricolor - 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”
Concurs de eseuri: „Uniți sub tricolor – 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”

 Platforma Civică „Acțiunea 2012” invită liceenii din Județul Bacău să participe în perioada 20 februarie – 23 martie 2013 la un concurs de eseuri cu tema “Uniţi sub Tricolor – 95 ani de la unirea Basarabiei cu România”. Elevii sunt invitaţi să participe la acest concurs, iar cele mai reuşite 3 eseuri vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc la „Natura Club”. Toți participanții vor primi câte un set de cărți, iar autorii celor mai bune lucrări vor fi invitați la o Școală de Cultură și Afirmare Românească organizată de către Platforma Civică „Acțiunea 2012”, la care vor participa tineri de pe ambele maluri ale Prutului.

1.1. Condiţii de participare La concursul de eseuri sunt eligibili pentru a participa elevii care urmează cursurile unei institutii preuniversitare de stat sau private din clasele IX- XII

1.2. Teme propuse pentru eseuri Particianţii la concurs îşi vor exprima propria viziune cu privire la una din următoarele subteme: 
– „Basarabia 1812-2013 – provincie românească” 
– „De ce avem nevoie de Republica Moldova?” 
– „Datoria morală pe care o are România față de Republica Moldova” 
– „Rolul generației tinere și a societății civile în apropierea celor două state” 
– „Importanţa voluntariatului, implicării civice în apărarea drepturilor elementare de care cei ca noi sunt de multe ori privaţi” 
– „Unirea – metode de realizare a obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat” 
– „Personalităţi marcante care au promovat românismul în Republica Moldova, deportările în masă, refugierile.”

1.3. Jurizarea şi acordarea premiilor Pe baza eseurilor vor fi selectaţi 15 finalişti care vor fi invitaţi să participe la ceremonia de premiere ce va avea loc la ceainaria „Natura Club” din Bacău, în data de 27 martie 2013. Dintre aceştia vor fi desemnaţi 3 câştigători, cărora li se va oferi posibilitatea să participe la una dintre școlile de vară organizate de către P. C. „Acţiunea 2012”, dar și cărţi oferite de tipografia „Docuprint”.

2. Termeni şi condiţii de participare

2.1. Vor fi eligibile pentru înscrierea în competiţie doar eseurile care îndeplinesc următoarele condiţii:  – Sunt redactate în limba română  – Sunt originale şi respectă drepturile de autor. Surse de informare şi documentare vor fi menţionate in bibliografia de la sfârșitul eseului. Eseurile vor avea maxim 3 pagini, în format A4, cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, spaţiat la 1 rând şi 1/2. La finalul eseului trebuie să fie precizat numele participantului, liceul, clasa, localitatea, adresa de e-mail şi numărul de telefon;

2.2. Numărul de lucrări cu care se poate înscrie un participant Un participant se poate înscrie în concurs cu un singur eseu.

2.3. Termen limită Termenul limită pentru trimiterea eseurilor este 23 martie 2013. Eseurile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.

2.4. Unde se trimit eseurile? Eseurile pot fi trimise în variantă electronică la adresa de e-mail: bacau.actiunea2012@gmail.com

2.5. Evaluarea eseurilor Eseurile vor fi evaluate de către un juriu desemnat. Mai multe detalii în acest sens găsiți pe pagina noastră de de Facebook, accesând-o aici. Juriul va evalua lucrările conform următoarelor criterii: – Eseurile trebuie să dovedească capacitatea participantului la concurs de a se încadra în tema aleasă; – Participanţii trebuie să demonstreze capacitatea de a argumenta corect şi documentat ideile din cadrul eseului; – Se va ține cont de originalitatea și claritatea compoziţiei.

3. Acordarea premiilor Premiile vor fi acordate în cadrul unei ceremonii de premiere ce va avea loc la „Natura Club” din Bacău, în data de 27 martie 2013. Premiile vor fi înmânate în prezenţa membrilor Platformei Civice „Acțiunea 2012”, sponsorilor și juriului.

4. Aspecte legale şi etice În caz de forţă majoră, „Actiunea 2012” îşi rezervă dreptul de a modifica regulile şi premiile concursului. Orice modificare va fi anunţată in timp util. Prin înscrierea în concurs şi transmiterea eseurilor, participanţii îşi asumă responsabilitatea ca textele personale, înscrise în concurs, să nu fie plagiate şi să nu încalce legislaţia în vigoare din România.

5. Descalificarea lucrărilor „Acțiunea 2012” filiala Bacău îşi rezervă dreptul de a descalifica lucrările dacă acestea au depășit termenul stabilit pentru trimitere sau dacă încalcă condiţiile specificate în regulament.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ