Condiţii mai bune în liceul şi căminul din Ştefan Vodă, cu suportul financiar al României

0
189
  1. Condiţii mai bune în liceul şi căminul din Ştefan Vodă, cu suportul financiar al României

Elevii liceului din Ştefan Vodă vor învăţa în condiţii mai bune. Instituţia şi căminul au fost renovate, iar banii au fost alocaţi din bugetul raional şi de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

https://www.publika.md/conditii-mai-bune-in-liceul-si-caminul-din-stefan-voda-cu-suportul-financiar-al-romaniei_2984972.html

 

  1. Înfrățire cu un raion din Republica Moldova

După ce în ultimii ani s-a înfrățit cu orașul Rivoli din Italia (Provincia Torino), Provincia Hunan din RP Chineză, județul Myślenice, Voievodatul Polonia Mică (Malopolska) din Polonia și districtul Mecklenburgische-Seenplatte din Germania, județul Bistrița-Năsăud va mai avea un partener: Raionul Glodeni din Republica Moldova.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud aprobă în ședința din 31 octombrie înțelegerea de cooperare între cele două părți, conducerea consiliului raional Glodeni urmând să facă același lucru în 16 noiembrie.

https://www.timponline.ro/infratire-raion-republica-moldova/

 

  1. Fructele din Republica Moldova cuceresc piața din România

Lanțul de hipermarket-uri Auchan România va pune în vânzare fructe din Republica Moldova. Livrarea se va face de către membrii Asociației „Moldova Fruct”, ca urmare a participării la cel mai mare și important eveniment agricol din România, Indagra.

http://infoprut.ro/48540-fructele-din-republica-moldova-cuceresc-piata-din-romania.html

 

  1. Chronex – un proiect care a unit 360 de medici din România, Republica Moldova și Ucraina

CHRONEX-RD a fost un proiect colaborativ al Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universității de Medicina și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău şi al Universității Naționale Medicale din Odesa. Urmare a acestui proiect a fost deschis un laborator biomedical la Iași și au fost instruiți 300 de medici în domeniul bolilor cronice și 60 de medici de familie.

http://moldnova.eu/ro/chronex-un-proiect-care-unit-360-de-medici-din-romania-republica-moldova-si-ucraina-23837.html/

 

  1. Preşedintele Parlamentului de la Chişinau: Republica Moldova, care de 25 de ani se confruntă cu separatismul, susţine integritatea Spaniei

Preşedintele Parlamentului de la Chişinau, Andrian Candu, a declarat că Republica Moldova susţine integritatea şi suveranitatea Spaniei, în contextul în care Parlamentul catalan a votat pentru independenţa regiunii spaniole, informează site-ul cotidianului Independent.md.

http://www.mediafax.ro/externe/candu-republica-moldova-care-de-25-de-ani-se-confrunta-cu-separatismul-sustine-integritatea-spaniei-16797968

 

  1. ORA DE IARNĂ. În această noapte, România trece la ora de iarnă

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România va trece la ora de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, iar astfel ziua de duminică va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 29 octombrie 2017, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

http://www.mediafax.ro/social/romania-trece-la-ora-de-iarna-ora-4-00-devenind-ora-3-00-16798082

 

  1. CRIMELE COMUNISMULUI. O femeie ciuruită de gloanțe

Mai întâi, pe 30 iulie a acelui an, a fost emis „celebrul” ordin nr. 00447 „Cu privire la represiuni față de foștii chiaburi, delicvenți și alți subiecți antisovietici” al Comisariatului Poporului din URSS. În conformitate cu acest ordin, semnat sub parafa „strict secret”, fiecare republică sovietică, precum și fiecare regiune, oraș sau sat urmau să consacre „cauzei socialismului” un anumit număr de capete umane, după trei categorii: prima categorie – moartea prin împușcare, a doua categorie – 10 ani detenție în Gulag, a treia categorie – la discreția judecătorilor.

https://www.timpul.md/articol/crimele-comunismului–o-femeie-ciuruita-de-gloante-122710.html

 

  1. Republica Moldova, capitol într-o carte despre războiul informaţional, lansată la Craiova

Biblioteca Judeţeană din Craiova „Alexandru şi Aristia Aman”, în parteneriat cu ziarul online „Cuvântul Libertăţii”, a găzduit dezbaterea incitantă „Războiul informaţional, ameninţare la securitatea naţională”, prilejuită şi de lansarea lucrării coordonate de Iulian Chifu şi Oazu Nantoi, ambii cu expertiză în materie, intitulată „Război informaţional: tipizarea agresiunii informaţionale a Federaţiei Ruse”.

https://deschide.md/ro/stiri/social/20401/Republica-Moldova-capitol-%C3%AEntr-o-carte-despre-r%C4%83zboiul-informa%C5%A3ional-lansat%C4%83-la-Craiova.htm

 

  1. O familie de moldoveni a ajuns la spital în România. Mașina cu care se deplasau s-a răsturnat într-un șanț

Momente cumplite în această dimineață pentru o familie de basarabeni, care se îndreptă dinspre Albiță către Huși. Într-un viraj, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în șanț, scrie BZV.ro.

http://tv8.md/2017/10/28/foto-o-familie-de-moldoveni-a-ajuns-la-spital-in-romania-masina-cu-care-se-deplasau-s-a-rasturnat-intr-un-sant/

 

  1. ÎNFRĂȚIRE: O grădiniță din R. Moldova poartă numele unui județ din România care a donat MILIOANE de lei pentru renovarea instituției

Grădinița din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, poartă mai nou numele „Albinuța Dâmbovița”. Instituția a fost inaugurată ieri, la circa un an după începerea lucrărilor de renovare.

https://www.ziarulnational.md/foto-infratire-o-gradinita-din-r-moldova-poarta-numele-unui-judet-din-romania-care-a-donat-milioane-de-lei-pentru-renovarea-institutiei/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ