Conferinţă despre Războiul din Transnistria la USV

1
112

     Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia anunţă pe oficina sa electronică organizarea la Suceava a unei conferinţe pe tema Războiului din Transnistria, de la izbucnirea căruia s-au împlinit 18 ani zilele acestea. Conferinţa este numită sugestiv „Transnistria – Conflict la graniţa UE„, ca să arate tuturor direcţia europenistă pe care a îmbraţişat-o GIRB-ul peste noapte, ca la comandă, după indicaţiile preţioase ale scribălăului grafoman Tudor Darie, cunoscut la Chişinău şi ca Goarna lui Filat.

     La dezbatere vor participa invitaţi care au trăit războiul şi care sunt competenţi în chestiunea transnistreană. Aceştia sunt: Andrei Covrig – preşedintele Alianţei Organizaţiilor Veteranilor de Război din R.Moldova, Ion Manole – preşedintele AsociaţieiPromo-Lex”, ONG ce se ocupă în exclusivitate cu drepturile omului în regiunea transnistriană şi Vasile Efros – prodecanul Facultăţii de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.

     Cei care vor să afle mai multe aspecte sau să audă în premieră despre războiul care s-a petrecut atât de aproape de noi, dar atât de departe de percepţia noastră şi care nici astăzi nu e încheiat oficial, ar fi bine să fie prezenţi sâmbătă de la 10 în amfiteatrul Dimitrie Leonida din corpul D al USV. Sper să văd şi alte feţe, nu numai cele ale unor membri GIRB sunaţi insistent să se prezinte la eveniment.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ