CONFIRMAT! Minoritățile etnice din Republica Moldova își doresc UNIREA

0
151
 1. CONFIRMAT! Minoritățile etnice din Republica Moldova își doresc UNIREA

Mesajul Unionist este din ce în ce mai accesibil. Rezultatele consultării publice din Chișinău au demonstrat că tot mai mulți etnici ruși, ucraineni sau găgăuzi sunt adepți ai unirii.

Președintele Centrului Social-Politic European, organizația care organizat consultarea publică în municipiul Chișinău, consideră că vorbitorii de limbă rusă înțeleg necesitatea unirii. Minoritățile naționale înțeleg că salvarea vine prin integrarea în UE, iar unirea este poarta Republicii Moldova către Europa, a declarat Constandachi pentru 10TV.

https://10tv.md/2018/04/26/video-confirmat-minoritatile-etnice-din-republica-moldova-isi-doresc-unirea/

 

 1. Constantin Codreanu, susținut de ”Sfatul Țării-2″ în alegerile pentru primărie

Campania electorală pentru alegerea primarului municipiului Chișinău este în plină desfășurare. Candidatul unionist la fotoliul de primar al municipiului Chișinău, Constantin Codreanu, este susținut de Mișcarea Unionistă ”Sfatul Țării 2″, care a pledat și pledează în continuare pentru unificarea tuturor forțelor antisocialiste și antidodoniste, proeuropene, unioniste, de centru, de centru-dreaptă.

https://10tv.md/2018/04/26/exclusiv-constantin-codreanu-sustinut-de-sfatul-tarii-2-in-alegerile-pentru-primarie/

 

 1. Anul Centenarului, celebrat într-un mod inedit la Peresecina, Orhei

Satul Peresecina din raionul Orhei a fost gazda celei de-a 4-a ediții a concursului recital de poezie „ Lumina lină”. La eveniment au participat elevi din liceele a 7 localități din Republica Moldova. Activitatea a fost organizată în contextului Centenarului Marii Unirii, care este celebrat pe cele două maluri ale Prutului.

https://10tv.md/2018/04/26/video-anul-centenarului-celebrat-intr-un-mod-inedit-la-peresecina-orhei/

 

 1. România și Republica Moldova au semnat un acord militar

Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naționale din România au semnat Planul bilateral de cooperare pentru anul 2018.

http://infoprut.ro/49896-romania-si-republica-moldova-au-semnat-un-acord-militar.html

 

 1. După județ, municipiul Constanța a adoptat o DECLARAȚIE DE UNIRE cu Republica Moldova

Consilierii locali municipali au adoptat, miercuri, în unanimitate, spre deosebire de colegii lor de la județ, o Declarație de Unire a municipiului Constanța cu Republica Moldova, ca răspuns la curentul unionist demarat peste Prut.

http://tomisnews.ro/dupa-judet-municipiul-constanta-a-adoptat-o-declaratie-de-unire-cu-republica-moldova/

 

 1. Cum merge campania de strâns semnături pentru unirea cu Republica Moldova

Alianţa pentru Centenar a demarat o campanie de strângere de semnături pentru un referendum care să  permită unirea Republicii Moldova cu România. Organizatorii îşi propun să obţină peste un milion de semnături, care vor fi strânse în România, Republica Moldova, dar şi în diaspora. George Simion – preşedintele platformei unioniste Acţiunea 2012, Alexandru Rotaru – secretar-general Acţiunea 2012, şi Cezar Năstase –  coordonatorul proiectului Un milion pentru Unire, au prezentat, la Adevărul Live, stadiul acţiunii.

http://adevarul.ro/news/politica/cum-merge-campania-strans-semnaturi-unirea-republica-moldova-8_5ae193d5df52022f75407d28/index.html

 

 1. Republica Moldova și România vor conlucra pentru a asigura o utilizare cât mai eficientă a banilor publici

Republica Moldova și România vor intensifica schimbul de experiență și de bune practici în ceea ce privește verificarea cheltuirii banilor publici și asigurarea unei conlucrări eficiente între Guvern și Curtea de Conturi. Astfel, este urmărită îmbunătățirea managementului finanțelor publice.

https://www.publika.md/republica-moldova-si-romania-vor-conlucra-pentru-a-asigura-o-utilizare-cat-mai-eficienta-a-banilor-publici_3003916.html

 

 1. Candidatul PUN la funcția de primar general, Constantin Codreanu: „Mâna care a fost întinsă partidelor de dreapta rămâne întinsă în continuare”

Candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar general al capitalei, Constantin Codreanu, a susținut o conferință de presă împreună cu Vlad Țurcanu, fost purtător de cuvânt a lui Nicolae Timofti. Potrivit lor, cel din urmă a fost numit purtător de cuvânt a PUN.

Codreanu a declarat că este deschis pentru negocieri și discuții cu toate partidele de dreapta care urmăresc scopul de a transforma Chișinăul într-o capitală europeană.

http://unimedia.info/stiri/video-candidatul-pun-la-functia-de-primar-general–constantin-codreanu-mana-care-a-fost-intinsa-partidelor-de-dreapta-ramane-intinsa-in-continuare-152651.html

 

 1. Locuri la școlile de pompieri din România pentru tinerii din Republica Moldova şi Palestina pot candida

Tinerii din Republica Moldova şi Palestina care doresc o carieră militară se pot înscrie pentru  concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale MAI și MApN care asigură formarea iniţială a personalului – sesiunea 2018.

https://www.timpromanesc.ro/locuri-la-scolile-de-pompieri-din-romania-pentru-tinerii-din-republica-moldova-si-palestina-pot-candida/

 

 1. În anul Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean se pregătește de înfrățirea cu raioanele Soroca și Cahul

În contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, anul 2018 fiind de-numit anul Centenarului, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea consideră oportună semnarea unor Înțelegeri de Cooperare între Județul Tulcea și raioanele Cahul și Soroca din Republica Moldova. http://www.obiectivtulcea.ro/anul-centenarului-marii-uniri-consiliul-judetean-se-pregateste-de-infratirea-cu-raioanele-soroca-si-cahul/

 

 

 1. „Centenarul Filmului Românesc” va fi lansat mâine, la cinematograful Odeon din Chişinău

Asociaţia ARTIS din Iaşi lansează mâine, la cinematograful Odeon din Chişinău „Centenarul Filmului Românesc” cu genericul „100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe”.

http://tvrmoldova.md/centenar/centenarul-filmului-romanesc-va-fi-lansat-maine-la-cinematograful-odeon-din-chisinau/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ